İzmir'deki okullar doğalgazla tanışacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2011 16:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, okulların ısınma problemini doğalgazla çözmeyi planladıklarını söyledi. Önümüzdeki yıldan itibaren okulların büyük çoğunluğunu doğalgaz sistemine bağlayacaklarını belirten Üye, bu kapsamda İzmirgaz ve belediyelerle işbirliğine gideceklerini anlattı.

Okulların tatile girmesi münasebetiyle eğitim sendikalarını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Üye, Eğitim Bir Sen İzmir İl Başkanlığı'na da nezaket ziyaretinde bulundu. Burada İl Başkanı Abdürrahim Şenocak'la fikir alışverişi yapan Üye, sendikaların önerilerini dinledi. İl Milli Eğitim Müdürü ve heyetine teşekkür eden Eğitim Bir Sen İl Başkanı Şenocak, yapıcı bir üslupla dertleri anlatma görüşünde olduklarını söyledi. Diyalogla problemlerin daha kolay aşılabildiğini vurgulayan Şenocak, "Sendikaların sert yüzünü değiştirmeyi düşünüyoruz. Sadece muhalefet eden, kavga eden, hiçbir şeyden memnun olmayan bir yapıdan çıkararak, proje üreten ve çalışanların sorunlarıyla gerçekten ilgilenen, çözüm üreten kurumlar olmasını istiyoruz." dedi. İzmir genelinde bazı aksıklıklar gözlemlediklerini de ifade edenAbdürrahim Şenocak, bunların başında okulların belediyeler tarafından restore edilmesinin geldiğini söyledi. Bunun takdire şâyan olduğunu ancak kamunun parasının kullandığının da hatırdan çıkarılmaması gerektiğini vurgulayan Şenocak, bazı yerlerde sadece belediye başkanının katkısıyla yapılmış gibi afişler asıldığını, bunun son derece yanlı ve sakıncalı olduğunu kaydetti. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen 4C kapsamındaki çalışanların da hizmet içi eğitime tâbi tutulması gerektiğini belirten Şenocak, bu kişilerin öğrenci ve velilerle diyalog kurmakta yer yer güçlük çekebileceğini söyledi. İsimsiz şikayet dilekçelerinin dikkate alınmamasını da isteyen Şenocak, mesnetsiz olduğu için çalışanların azmini kırdığını ifade etti.

İstek ve önerileri not alan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye ise okulların tatile girmesiyle birlikte sendikaları gezdiğini, istek ve önerileri başkanlardan dinlediğini anlattı. Yapıcı her türlü istek ve öneriye açık olduklarını belirten Üye, okullardaki genel durumlar hakkında bilgi verdi. Özellikle okullardaki disiplinsizlik olaylarının hızla azaldığının altını çizen Üye, "Başarı durumu düşük, disiplin kuruluna gitmiş bütün öğrencilerimizi önemsiyoruz. Geçen yıllarda 30 civarında olan disiplinsizlik cezaları 4'e düştü, devamsızlıklar ise 28'lerden 2'ye geriledi." şeklinde konuştu. Ayrıca şikayet eden yerine, bilgi alışverişinde bulunan toplum olmayı hedeflediklerini de söyleyen Üye, bu kapsamda soruşturma bölümüne başvuru sayısının yüzde 25'lik düşüşle bin 100'den 730'lara indiğini, hedef olarak yüzde 25'lere indirmeyi planladıklarını kaydetti.

Mesleki eğitimleşme oranlarının yüzde 53'lere çıktığına da değinen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü, buna rağmen kitlesel başarının peşinde olduklarını söyledi. Ortaöğretimde 13. sıraya ulaşıldığını, ilköğretimde 35'lerde başladıklarını fakat şu anda 30'ların altına indiklerini belirten Mehmet Rağip Üye, "Ferdi başarıların taraftarıyız ama kitlesel başarıyı da arzu ediyoruz. İlköğretimlerde Türkiye birincisi ilimizden çıktı. İlk 10'da yer alan okulun devlete ait olması münasebetiyle aslında birinci sıradayız. İzmir'de artık ciddi anlamda okul ihtiyacı kalmamıştır ancak okullarımızın doğalgazla tanışmasını sağlayacağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber