Ankara OSTİM'de ikinci patlama: 4 ölü, 15 kişi mahsur/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2011 20:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde bir araçta meydana gelen patlama atölyelere sıçradı. Patlamada atölyede bulunan 4 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi ise yangında mahsur kaldı.

Ankara'da OSTİM Sanayi Bölgesi'nde bir araba boyama atölyesinin önünde park halinde bulunan bir aracın LPG tüpü patladı. Patlama ardından çıkan yangın kısa sürede boya atölyesine sıçradı.

Ankara Valisi Alaattin Yüksel, patlamanın ardından yaptığı ilk açıklamada 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 15 kişinin mahsur kaldığını söyledi. Vali Yüksel 25'in üzerinde kişinin çalıştığı işletmenin torna atölyesi olarak ruhsat aldığını ancak tiner ve boya imalatı gerçekleştirdiğini söyledi.

Vali Yüksel Başkent'te OSTİM'de maydana gelen ilk patlamada da 6 kişinin yaşamını yitirdiğini 34 kişinin de yaralandığını söyledi. Vali yüksel patlamada 3 kişinin cesedinin de arandığını kaydetti.


- Ankara İvedik 24. Cadde'de bir iş yerinde patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre, patlamada bir kişi öldü.

Ankara İvedik 24. Cadde'deki otomobillerin boyandığı bir iş yerinde meydana geldiği belirtilen patlamanın nedeni henüz belirlenmedi.

Patlamanın ardından, Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ile sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi.

Patlamada, ilk belirlemelere göre bir kişinin öldüğü bildirildi.

ANKARA'DAKİ 2. PATLAMADAN 8 KİŞİ KURTARILDI

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, OSTİM'DE meydana gelen ikinci patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişinin öldüğünü, 8 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Vali Yüksel, patlamanın yaşandığı bölgede gazetecilere yaptığı açıklamada, OSTİM'de sabah patlama olan bölgede çalışmalar sürdürülürken OSTİM'de bulunan, İvedik Küçük Sanayi Sitesi olarak belirtilen yerdeki 25. Cadde'de otomobil boyacılığı yapılan işletmede saat 19.30 sularında patlama meydana geldiğini ifade etti.

Olay yerine yeni geldiğini belirten Yüksel, ''Bütün ekiplerimiz yangın, patlama mahallinde bulunuyor. Arkadaşlarım içeriden şu anda 1 ölü ve 8 vatandaşımızı sağ olarak çıkardılar ancak yaptığımız telefon görüşmelerinde, içeride birkaç vatandaşımız daha olduğu anlaşılmaktadır. Şu anda çalışmalarımızı etkili şekilde sürdürüyoruz'' dedi.

Vali Yüksel, olaya ilişkin gelişmelerle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber