Gaziantep'te dolandırıcı sahte komutan yakalandı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Şubat 2011 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZİANTEP'te kendisini 'Komutan' olarak tanıtıp genç kızlara evlilik, işsizlere iş vaadinde bulunup, aralarında memur ile doktorların da bulunduğu kişilerin yüklü miktarlarda parasını alarak dolandırdığı öne sürülen 30 yaşındaki Ömer A. yakalandı.

Yapılan ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, farklı illeri dolaşarak Gaziantep'e gelen ve kendisini 'İstihbarat Yüzbaşı', 'Pilot Yüzbaşı', 'Kurmay Yüzbaşı' olarak tanıtarak genç kızlara evlenme vaad ederek, işsiz gençleri de askeri birliklerde kadrolu iş vaadinde bulunarak dolandırdığı öne sürülen Ömer A.'yı kent merkezinde yakaladı. Şüphelinin, Seyrantepe TOKİ Konutları'nda oturan Sevcan Ç.'nin, kendisini 'İstihbarat Daire Başkanı Kurmay İstihbarat Yüzbaşı' olarak tanıtarak evlenmek vaadiyle 60 bin TL'sini aldığı, bir sağlık kuruluşunda memur olan Cenk A.' ya, kendisini 'Pilot Yüzbaşı' olarak tanıtarak kredi kartından 710 TL harcama yaptırarak dolandırdığı, yine bir sağlık merkezinde hizmetli olarak görev yapan Yunus M.'ye kendisini 'İstihbarat Yüzbaşı' olarak tanıtarak 500 TL değerindeki kamera ve cep telefonunu satın aldırıp, parasını ödemediği belirlendi. Ömer A.'nın ayrıca bir sağlık kuruluşunda doktor olarak çalışan Hüseyin G.'ye kendisini istihbarat yüzbaşı olarak tanıtarak 2 bin 500 TL değerindeki dizüstü bilgisayarını alıp vermediği, bir kamu kurumunda memur olarak çalışan Türkan Ö.'den borç olarak 100 TL alıp vermeyerek dolandırdığı, Yeni Mahalle ve Selahattin Eyyubi Mahalleleri'nde oturan Şahin Ö., Hikmet Ö., Mehmet Ö. ve Mahmut Ö.'ye kendisini istihbarat Kurmay Binbaşı olarak tanıtarak, "Sizi askeri birimlere kadrolu işçi olarak yerleştireceğim" vaadiyle toplam 2 bin 250 TL paralarını alarak dolandırdığı saptandı.

Dolandırıcılık ve iflas suçlarından polis kaydı ve sabıkası bulunan Ömer A., sorgulamasının ardından adliyeye sevkedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber