Adli tıp çalışanlarından 'döner sermaye' protestosu/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2011 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Komisyonu tarafından görüşülüp karara bağlanan ve TBMM Genel Kurulu'na sevkedilen döner sermaye ek ödemelerindeki değişiklikler Adli Tıp Kurumu önünde protesto edildi.

Sağlık Sen İstanbul 1 Nolu Şube üyeleri ve bir grup Adli Tıp Kurumu çalışanı saat 12:00 sıralarında kurum önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Şube Başkan Yardımcısı Zafer Caner yeni düzenlemenin kurum çalışanları arasında denge sağlayamadığını belirterek, "Laborant, hemşire, otopsi teknisyeni gibi kurumda beraber çalıştığımız arkadaşlarımız bu düzenleme ile ötekileştirilmiş, üvey evlat muamelesi görerek mağdur edilmişlerdir. Bu bağlamda Adli Tıp Kurumu'nda hizmetin ancak tüm personel ile yürütülebileceği göz önüne alındığında, bu bütünlüğün bozulması, huzur ve barış yerine çatışmayı ortaya çıkaracaktır. Döner sermaye artışları konusunda Adalet Bakanlığı ve komisyonun adaletli karar vermesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ellerindeki 'Adalet İstiyoruz' şeklindeki pankart ve dövizlerle kurum önünde toplanan kalabalık açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber