Gümrüklerdeki sorunlar Meclis gündeminde

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2011 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Gümrük Müsteşarlığı Merkezi Bilgi İşlem Sistemi'nin veri tabanındaki arızalar nedeniyle gümrüklerde yaşanan sorun ve sıkıntıları, hazırlamış olduğu soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, TBMM Başkanlığı'na sunmuş olduğu soru önergesine, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın yazılı olarak yanıt vermesini isterken, söz konusu sistemin veri tabanındaki arızalar nedeniyle bir milyar dolarlık dış ticaretin saatlerce durmasına, sınır kapılarında kilometrelerce kuyruk oluşmasına neden olduğunu hatırlattı. Önergesinde sistemde sürekli olarak yaşanan arızaların nedenini soran Şandır, Bakan Yazıcı'dan yaşanan arızanın neden olduğu zararın değeri ne olduğunu, söz

konusu arızalardan etkilenenlerin maddi zararları telafi edici bir çalışma olup olmadığını yanıtlamasını istedi.

Mehmet Şandır'ın, hazırlamış olduğu soru önergesinde Bakan Yazıcı'nın yanıt vermesini istediği diğer sorular ise şöyle:

"Merkezi Bilgi İşletim Sistemi'nde kullanılan programı geliştirmeye veya yenilemeye yönelik bir çalışmanız olacak mı? Programı geliştirmeye veya yenilemeye yönelik bir çalışmanız varsa, hizmete başlaması için öngörülen süre ve maliyeti nedir? Türkiye- Suriye gümrük kapılarında; Türkiye'den kaynaklanan arıza dolayısıyla geçişlerin aksaması, Türkiye ile Suriye arasındaki dostluk ilişkilerine zarar vermektedir. Bu konuya ilişkin öncelikli tedbiriniz var mı?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber