Bodrum'daki sel felaketinin maliyeti 4 milyon lira

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2011 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Bodrum ilçesinde meydana gelen sel felaketiyle ilgili hasar tespit çalışmalarında 537 konut, 136 işyeri, köprü ve yolların zarar gördüğü belirlendi. Ortakent-Yahşi, Bitez, Güdoğan ve Yalı Çiftlik beldelerinde etkili olan selde, İl Özel İdaresi'ne bağlı alanlarla konut ve işyerlerinde yapılan ilk tespitlere göre zararın 4 milyon 130 bin lira olduğu açıklandı.

Muğla Valiliği'nden alınan bilgiye göre selden sonra Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi teknik elemanlarınca, bölgede üç günlük hasar tespit çalışması yapıldı. Ortakent-Yahşi, Bitez, Gündoğan ve Yalı Çiftlik beldeleriyle Peksimet ve Gürece köylerinde etkili olan selde 537 konut, 136 işyeri, köprüler ve yollarda büyük zararlar meydana geldiği kaydedildi. Vatandaşların konut ve işyerinde 2 milyon 685 bin, İl Özel İdaresi'ne bağlı alanlardaki içme suyu, kanalizasyon ve yollarda ise 1 milyon 555 bin liralık hasar tespit edildi. Valilik ve İl Özel İdaresi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan hasarın karşılanması için ödenek talebinde bulundu. Başkanlıktan da 500 bin liralık ödenek onayı çıktı. Önümüzdeki günlerde, mağdur vatandaşlara nakdi yardımda bulunulacak.

Muğla Valisi Fatih Şahin, sel felaketinin yaşandığı gün bütün ekiplerle ciddi bir çalışma içine girdiklerini belirterek, can kaybı olmamasına çok sevindiklerini söyledi. Vali Şahin, "Selden sonra oluşturduğumuz ekiplerimiz, kısa zamanda hasar tespit çalışmalarını tamamladı. Tespit edilenler içinde, belediyelerimizin mücavir alanlarındaki altyapı hasarları yok. Kendileri hasarlarını 15 gün içinde belirleyip Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan ödenek talebinde bulunacaklar." dedi. Şahin, Bodrum'da yağışların yıllık ortalamanın çok üzerinde olması sebebiyle sel oluştuğunu hatırlatarak, evlerin dere yataklarına yapılması ve menfezlerin yetersiz kalmasının bundan en büyük etken olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber