İstanbul'da itfaiyeci olmak isteyenlerden rekor başvuru/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2011 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 350 kişilik itfaiye kadrosuna, Türkiye'nin değişik illerinden gelen yaklaşık 5 bin kişi başvurdu. Aralarında mühendis, tekniker ve turizmcilerin de bulunduğu adaylar, bir işlerinin olmasına rağmen devlet kapısı olduğu için İtfaiye eri olmak istediklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi, lise ve üniversite mezunu itfaiye eri almak için internetten duyuru yaptı. Büyükşehirin 350 kadrolu iş ilanını gören yüzlerce genç, başvuruda bulunmak için İstanbul'un yolunu tuttu. Başvuruların ilk gününde Büyükşehir Belediyesi'nin Zeytinburnu'ndaki sosyal tesislerini dolduran itfaiye eri adayları, form doldurup gereken evrakları teslim etti. İlk gün yaklaşık 2 bin kişinin başvurusunu alan yetkililer, bugün de kayıt yapmaya devam etti.

İtfaiye eri olmak için başvuruda bulunmaya gelen adaylar arasında kimya mühendisi, inşaat teknikeri ve turizmci gibi çeşitli meslek gruplarının bulunması dikkat çekti. Konya'dan gelen Abdülkadir Yağcı, "İlk gün başvuruda bulunmak için bekledim. Ancak sıranın bize gelmeyeceğini söylediler. Gece otelde kaldık. Şimdi yeniden bizi sıraya koydular. Beklemeye devam edeceğim." dedi. Eskişehir'den geldiğini belirten başka bir aday da "Çalıştığım bir işim var ama, devlet garantisi olan itfaiyecilik için başvuruda bulunmaya karar verdim." diye konuştu. Başvuru sırasının kendilerine gelmesini bekleyen adaylar, dışarıda gazete ve kitap okuyarak zaman geçirmeye çalıştı.

KPSS puanı ile birlikte adaylardan çeşitli evraklar isteyen yetkililer, evraklarını teslim aldıkları adayların kilo ve boy ölçümlerini de yaptı. İtfaiye eri olmak için başvurular, bugün saat 16.30'da sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber