Akdağ'dan 'bıçak parası' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2011 14:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''bıçak parası'' aldığı gerekçesiyle bir profesöre suçüstü yapıldığı yolundaki haberle ilgili olarak, ''Böyle bir olayın gerçek olmadığını umuyorum. Savcılık soruşturmasının sonucunu beklemek gerekiyor. Bu tür yanlışlar tüm hekimleri incitiyor ve toplumda yanlış bir algılama oluşturuyor'' dedi.

Akdağ, Swissotel'de düzenlenen, ''Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı Eylem Planı 2011-2014'' tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin soruların yanıtladı.

''Ankara'da bir profesörün bıçak parası alırken suçüstü yakalandığı ve mahkemeye sevk edildikten sonra serbest bırakıldığı şeklindeki haberle ilgili ne düşündüğünün'' sorulması üzerine Akdağ, böyle bir olayın gerçek olmadığını umduğunu söyledi.

Savcılık soruşturmasının sonucunu beklemek gerektiğini ifade eden Bakan Akdağ, bu tür yanlışların tüm hekimleri incittiğini ve toplumda yanlış bir algılama oluşturduğunu dile getirdi.

Bir başka soru üzerine şişmanlık, obezite ve kalp hastalıklarını önleme açısından, besin ve gıdaların reklamlarıyla ilgili mutlaka bir şeyler yapılması gerektiğine dikkati çeken Akdağ, ''Bunu üstten bir yaklaşımla doğrudan yapmak yerine, sektörle görüşerek yapacağız. Tarım Bakanlığı, biz, hem şişmanlığı hem diyabeti önleme programları çerçevesinde, önümüzdeki aylarda sektörle toplantılar yapacağız. Gıda sektörünün de kabulleneceği bir noktada vatandaşın sağlığını koruma çalışmalarını birlikte yürüteceğiz'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber