Muğla'nın, Yalıkavak Belediyesi'ne inceleme

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Şubat 2011 19:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yaşar ANTER

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Yalıkavak Beldesi'nde, belediyenin fen ve imar işleri müdürlüğünde savcılık talimatıyla inceleme başlatıldı.

Yalıkavak Belediyesi Fen ve İmar İşleri Müdürlüğü'nde, Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile jandarma ekipleri bu akşam saatlerinde evrak, dosya ve bilgisayarları incelemeye aldı. Yalıkavak Belediyesi tarafından yapılan yol bakım onarım ve su isale hattı ihaleleri ile bazı ruhsatlardaki yolsuzluk iddiaları üzerine yapılan ihbarlar sonucu incelemenin başladığı öğrenilirken, İstanbul'daki EMİTT Turizm Fuarı'nda bulunan Yalıkavak Belediyesi Başkanvekili CHP'li Nevcihan Özcan'ın telefonlara cevap vermediği belirtildi.

Belediye çalışanlarından adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, "Belediyemize öğleden sonra gelen sivil jandarma ekipleri, savcının talimatıyla imar servisimizde incelemesini sürdürüyor. Konuyu bize de söylemediler. İncelemenin sonunda dosyalara el konulup konulmayacağını bilmiyoruz" dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yaklaşık 8 ay önce görevinden alınan CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ise incelemenin isimsiz bir ihbar mektubu nedeniyle yapıldığını belirterek, "Belediyede değilim ama edindiğim bilgilere göre belediyemizin yaptığı yol ve su isale hatları ile ilgili bazı ihaleler için savcılığa isimsiz imzasız bir mektup gönderilmiş. Savcılık da bunun üzerine dosyaları inceliyormuş. Konu bundan ibaret. Büyütülecek bir olay olduğunu sanmıyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber