Sağlık Bakanı Recep Akdağ: Dizileri izleyip çok güldüm

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Şubat 2011 07:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nuray BABACAN

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türk film ve dizilerinde sağlık konularında yapılan yanlışların ortadan kaldırılması ve sağlık içerikli mesajların diziler aracılığıyla verilmesi için ?Senaryo Danışma Merkezi? kurduklarını açıkladı.

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, TBMM kulisindeki sohbetinde, dizi yapımcıları ve senaristlerle yaptığı toplantıdan sonra, ciddi film şirketlerinin ?Senaryo Danışma Merkezi?ni arayarak hizmet aldığını söyledi.

Senaryolar hatalarla dolu

Akdağ, bu hizmetin bir dizi filmde böbrek nakli sahnesini izlerken aklına geldiğini belirterek, şunları söyledi: ?İki yıl önce bir dizi seyrettim. Bir organ nakli yapacaklar. Güya bir çocuğu kaçırmışlar, ondan organ nakledecekler. Bir odada organı birinden alıp öbürüne takacaklar. O kadar saçma ki. Organ nakli öncesinde bir dizi işlem yapılır, o kadar kolay mı? O zaman aklıma geldi, böyle bir hizmet vermek. Eskiden senaryolarda inanılmaz hatalar oluyordu. Bir hekim olarak onu seyrettiğiniz zaman gülüyordunuz.?

Yapımcılar destek alıyor

ÇOCUKLAR Duymasın dizisinin senaristi Birol Güven ile film ve dizi yapımcısı Fatih Aksoy, Sağlık Bakanlığı'nın kurduğu danışma merkezinden yardım alanlar arasında bulunuyor. Pana Film, Ay Yapım ve Med Yapım gibi şirketler, ?aile hekimliği, sigarayla mücadele, 112 acil sağlık hizmetleri, sağlıklı yaşamın teşviki? gibi konuları dizilerinde işlediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber