Adana Valiliği iki kişiyi görevden uzaklaştırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2011 13:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Adana Valiliği, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan rüşvet, fazladan ödeme ve yemek ihalesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada rüşvet iddiaları üzerine iki kişinin görevden uzaklaştırıldığı, fazladan ödeme konusuyla ilgili araştırmanın tamamlanarak bakanlığa gönderildiği, yemek ihalesi soruşturmasının ise devam ettiği kaydedildi.

Konuyla ilgili Adana Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada basında çıkan haberler üzerine başlatılan soruşturmalara devam edildiği kaydedildi. Ceyhan ve Tufanbeyli'de yapılan pansiyonların inşaatlar ile ilgili rüşvet iddiaları üzerine iki mühendisin görevden uzaklaştırıldığı bilgilerine yer verildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: ?İl Özel İdaresi'nce ihale ve kontrol işlemleri yerine getirilen İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası inşaatının su basmanı seviyesine kadar olan bölümündeki imalat işlerinde 300 bin TL fazla para ödenmesi ile ilgili iddia hakkında yapılan araştırma sonucunda; iddiaya gerekçe oluşturan temel kazma imalatı sırasında temelde su çıkması sonucu düzenlenen gerekçeli rapor ve ilgili yasaların amir hükümleri gereğince ilgili firmaya su farkı ödeneceğine dair kesin tespitler yapılmış, bu nedenle ödenecek miktar konusunda kesin bir dayanağa ulaşılamaması nedeniyle bilirkişi görevlendirilmiştir. Temel kazma imalatında çıkan suya ödenecek fiyatın hesaplanması konusunda Bayındırlık birim fiyatlarının formülünün nasıl oluşturulacağı üzerinde tereddüde düşülmüştür. Bu nedenle de fazladan ödeme yapıldığı iddia edilen su parasının miktarı konusundaki tereddütleri gidermek amacıyla konu Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na intikal ettirilmiştir. İlgili bakanlıktan alınacak cevap doğrultusunda gereği yerine getirilecektir.?

Valilik, Ceyhan ve Tufanbeyli ilçelerinde yapılan 200'er kişilik öğrenci pansiyonları inşaatları ile ilgili gazetelerde yayınlanan ?Adana Özel İdarede Borç Adı Altında Rüşvet? başlıklı haberle ilgili olarak da ?Elde elden bilgi ve belgeler doğrultusunda iddiaya konu olan olaylar ve ilgililer hakkında araştırma görevlilerinin talepleri doğrultusunda ön inceleme başlatılmış ve iddialar ile ilgisi görülen Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ndeki 2 görevli, ön incelemenin selameti açısından Valiliğimizce görevlerinden uzaklaştırılmışlardır. Haklarında öni nceleme yapılanlar hakkında düzenlenecek rapora göre gereği yerine getirilecektir.? ifadelerine yer verildi.

İl Özel İdaresi personeline verilen öğle yemeğinin hizmet ihalesi yöntemi konusuyla ilgili olarak da, ?Ön inceleme görevi yapmak üzere görevlendirme yapılmış olup, ön inceleme sonucuna göre gereğinin yerine getirileceği hususu kamuoyuna duyurulur.? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber