İlk Yüksek Hızlı Tren garı, Polatlı'da açılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2011 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk Yüksek Hızlı Tren (YHT) garı yarın Polatlı'da hizmete girecek.

TCDD'den yayınlanan yazılı açıklamada, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya YHT hattının kavşak noktasındaki Polatlı YHT garının Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından törenle açılacağı bildirildi.

Garın toplam maliyetinin yaklaşık 4 milyon lira olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ankara-Eskişehir-Ankara arasında hizmet veren YHT, Ankara'dan ve Eskişehir'den başlayan dörder seferinde Polatlı'da yapımı gerçekleştirilen ilk YHT garında duracak. Polatlı YHT gar binası yolcu konforunun ön planda tutulduğu, bekleme salonu, kafeterya, dükkân, mescid, yaşlı ve engelliler için gerekli düzenlemeler ve donanımlara sahip. Polatlı Belediyesince yeni gara bir hafta boyunca ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Polatlı YHT garının hizmete girmesiyle sadece Ankara ve Eskişehir'e değil, İstanbul, Bursa, Kütahya, Afyon'a da bağlantılı seferlerle hızlı, rahat şekilde ulaşma imkanına kavuşulacak."

Ayrıca Polatlı'dan Ankara'ya ekonomik sınıf bilet fiyatının 10 lira, indirim uygulanan öğretmen, öğrenci gibi indirim gruplarının bilet fiyatının 8 lira, çocukların bilet fiyatının da 5 lira olduğu, Polatlı-Eskişehir bilet fiyatlarının ise tam 15 lira, indirim grupları 12 lira ve çocuk biletleri 7,5 lira olarak belirlendiği duyuruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber