Başbakanlık'tan internet andıcı yanıtı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Şubat 2011 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay'da hazırlandığı iddia edilen ve hükümet aleyhine alehte propaganda yaptığı belirtilen internet siteleri ile ilgili yürütülen 'internet andıcı' soruşturması kapsamında Başbakanlık İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı gönderdi.

BAŞBAKANLIK'TAN 'İNTERNET ANDICI' YANITI

'İnternet andıcı' soruşturmasını yürüten Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, Başbakanlık'a yazı yazarak, 'soruşturmaya konu olan internet sitelerinin kurulması ve yayın yapması talimatı Başbakanlık tarafından mı verildi?' diye sormuştu. Savcı Öz'ün bu sorusuna geçtiğimiz günlerde yanıt geldi. Başbakanlık tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yazıda, 'Bu konuda(internet siteleri) Başbakanlık'ın herhangi bir talimatı bulunmamaktadır.' denildi.

GENELKURMAY'A DA SORMUŞTU

Savcı Öz, 'internet andıcı' soruşturması kapsamında Genelkurmay Başkanlığı'na da 20 soruyu içerin bir yazı göndermiş ve 'internet sitelerinin kurulmasının emrini veren kişinin kim olduğunu' sormuştu. Genelkurmay'ın gönderdiği cevapta 'soruşturmaya konu olan sitelere ilişkin bilgilere yer verdiği ancak 'emri kim verdi' sorusuna cevap vermediği belirtilmişti.

IĞSIZ VE OTUZBİROĞLU İFADE VERMİŞTİ

İnternet andıcı soruşturmasında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız ile Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ifade vermişti. İki isim de ifadelerinin ardından serbest bıkarılmıştı.

SAVCI ÖZ'DEN DOSYA İSTENMİŞTİ

Türkiye'nin gündemini günlerce meşgül eden ?internet andıcı' soruşturması dosyası da 17 Ağustos 2010'da Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'den resmi yazı ile istenmişti. Soruşturma dosyasının generallerle ilgili kısmının Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı'ya 24 saat içerisinde devredilmesi istenmiş ancak savcı Öz istenilen dosyaları göndermemişti.

Selahattin GÜNDAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber