Yüzbaşının hedef tahtasının yanında yer alan asker Adana'da ortaya çıktı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2011 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir yüzbaşının nişan aldığı hedef tahtasının yanına yerleştirdiği askerlerden biri Adana'da ortaya çıktı. Olayın tanığı 26 yaşındaki Mustafa Tunay, Şırnak'ın Seslice Taburu'nda 2006-2007 yılları arasında vatani görevini yaptığı sırada Piyade Yüzbaşı Metin Y.'nin bu atışı eğitim amaçlı gerçekleştirdiğini doğruladı. Komutanının olumsuz şekilde basına yansıtılmasından büyük rahatsızlık duyduğunu anlatan Tunay, "Orada söylendiği gibi 'bir askeri korkutma, yıldırma gibi' düşünce kesinlikle yoktur. O an olaylar böyle gelişti. Komutanımız bize her zaman 'korkusuz olmayı' öğretti. Askerin cesur olması için bir takım eğitimler verirdi. Öyle bir şey oldu. Yarım dakikalık bir görüntü ile kesinlikle ben ve arkadaşlarımın korktuğunu sanmıyorum. Öyle bir korku olmadı."dedi.

Atış sırasında gülüşmelerin de yaşandığını ve sonuçta yanında yatan arkadaşının hedefin en yakında bulunduğuna dile getiren Tunay, diğer arkadaşlarıyla görüştüğünü ve hadisenin çok farklı lanse edildiğini savundu. "Belki bir asker korkabilir. Normalde de bir komutanımız geldiği zaman korkabiliriz." diye devam eden Tunay, yüzbaşının sanki bir linç kampanyasına tabi tutulması karşısında şaşırdığını belirtti. Komutanın çok farklı bir insan olduğunu kaydeden Tunay, şunları söyledi: "Kesinlikle bu eğitim amaçlı bir atıştı. Askere karşı yapılmış saygısızca bir hakaret ve hareket değildir. Zaten komutanımız öyle bir insan değildir. Şırnak'ın Gabbar Dağları bölgesinde Metin yüzbaşımla 10 ay görev aldım. 100 kişilik bölüğünde çavuşuydum. Sürekli beraberdim."

GÖRÜNTÜ ÇEKİLİRKEN KOMUTANIMIN BİLGİSİ VARDI

Kimin bu görüntüleri çıkardığını bilmediğine dikkat çeken Tunay, "Böyle bir şeye gerek yoktu. Kim çıkardı, yayınladı. Çok fazla konuşmak istemiyorum. Görüntü çekilirken tabiî ki komutanımın bilgisi vardı. Biz daha çok başarılı eğimler yaptık. Bir üst komutanlara göstermek için eğitimler kameraya kayıt edildi. Sadece komutanımın anılmasına üzüldüm. Metin yüzbaşım sonuçta askeriyle yatıp kalkan biriydi. Eğitimi çok severdi. Mutlaka onu sevmeyen insanlarda olmuştur. Belki birileri farklı düşünmüş olabilir."şeklinde konuştu.

Askerden sonra Metin yüzbaşıyı hiç görmediğini ifade eden Mustafa Tunay, TSK'deki sürünme gibi daha farklı eğitimler de gördüklerini bildirdi. Tunay, şöyle devam etti: "Bu eğitimlerden ne ben ne de arkadaşlarım hiç korkmadık. Metin yüzbaşı ile birlikte bütün görevlere gittik. O 24 saat eğitimi düşünen bir insandı. Orada o görüntülerde asla yanlış bir hareket yaptığını ve art niyetinin olduğunu düşünmüyorum. Hedef tahtasını iki arkadaşımın eline vermişti. Bizim görev yaptığımız bölge zaten zorlu bir yerdi. Bir çok askerin şehit olduğu bir bölge. Orada onun emrinde hiçbir askerin burnu kanamamış. Mayınlı bir nokta. Zaten korkan biri orada askerlik yapamaz."

TSK'NIN AÇIKLAMASI

TSK'nın konuyla ilgili açıklamaları hususunda yorum yapmaktan kaçınan Tunay, "Metin yüzbaşı zaten bordo berelilerden bize gelmiş. Kendi birliklerinde daha önce bu eğitimi yapmış. Bu görüntüler zaten basına yansıdı. Ama bunu konuşmak bana düşmez. Biz bu eğitimi yaşadık. Soruşturma başlatılmış. Askerlerine sormadan, O'nu tanımadan bu şekilde yargılanmasına çok üzüldük. Komutanımızın yaptıklarının karşılığı bu olmaması gerektiğini düşünüyorum." bilgisini verdi. Sözlerinin sonunda Tunay, Yüzbaşı Metin G. ile çekilmiş görüntü ve fotoğraflarını gösterirken duygulandığı görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber