Sedefçi, öğrencilerin zam eyleminden rektörü sorumlu tuttu/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2011 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, öğrencilerin ulaşım zammını protesto etmesinden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran'ı sorumlu tuttu.

2004 yılında görev geldiklerinde şehir içi minibüs ücretlerinin 1 TL olduğunu hatırlatan Sedefçi, ?Tek Araç Birlik? adı altında kurdukları ikinci bir sistemle rekabet ortamı oluşturduklarını kaydetti. Bunun sonucunda ücretlerin 50 kuruşa indiğini anlatan Hamdi Sedefçi, 7 yıl boyunca Edirne halkı ve öğrencilerin bu fiyatla taşındığını söyledi. Geçen 7 yıllık süre içerisinde akaryakıtta yüzde 80'lere varan yükselmeye dikkat çeken Sedefçi, buna karşılık kendilerinin ?Yüzde 25 zam yeter? diyerek minibüsçülere karşı tavır aldıklarını ifade etti. Sedefçi, ?Sayın rektör konuşuyor. Ben soruyorum rektöre 700 TL para alıyorsun öğrencilerden dönem başında. Niye alıyorsun parayı kardeşim. Öğrencilerden aldığın 700 TL az para mı? Bazılarından bin 500 TL alıyorsun. Bunu alırken gayet iyi. O zaman fakir öğrenci yok. Herkes versin parayı diyorsun. Belediye gecikmiş zammı yapınca da gençleri eylem yapmaya itiyorsun. Bu işin sorumlusu rektördür.? dedi.

Rektörün bir hafta önce ETV'de resmen öğrencileri eylem yapmaya çağırdığını söyleyen Hamdi Sedefçi, ?Rektör ayıp etmiştir. Çok yanlıştır. Edirne'de şu an kurumlar arası diyalog ve işbirliği var. Ama her zaman çıkıyor birileri. Bu sefer de rektör çıktı. Kendisi öğrencilerden 700 TL almasını biliyor. Otobüs vermemesini biliyor. Tıp Fakültesi önünde otopark parası almasını biliyor. Hastalardan alıyor otopark parasını. Bunu biliyor. Belediye 7 yıldan beri zam yapmadı. Akaryakıt fiyatları yüzde 60, 70, 80 civarında artarken yüzde 25 zam yeter diye tavır alıyoruz minibüsçülere karşı. Bunun neresinde yanlış görüyorsun?? diye sordu.

Şehirdeki gelişmeleri ?Çok Enteresan? olarak değerlendiren Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Edirne'de bazı insanlar işi kaşımaya alışmışlar ve kaşıyarak kendilerine siyasi rant elde etmeye alışmışlar. Edirne'de yaşayan halk herhangi bir sorun çıkartmazken, 150 bin kişiden hiçbiri ses çıkartmıyorken, yapılan yüzde 25 zammı çok makul karşılarken, birilerinin konuya vakıf olmayan bu gençleri belirli eylemlere iterek kullandıklarını görmekten büyük üzüntü duyuyorum. Enteresan olduğunu düşünüyorum.?

25 kuruşluk zammı çok bulan öğrencilerin eylemlerde kullandıkları afişlere harcadıkları paranın 2 bin TL civarında olduğunu açıklayan Sedefçi ilginç bir değerlendirmede de bulundu: "Dünkü eylemlerde kullanılan afişlerin maliyeti 2 bin TL civarında. 25 kuruşu düşünen öğrenci kardeşim birkaç bin lira harcayıp eylem yapma yoluna gitti. Acaba kendileri mi bu pankart ve afişlerin paralarını verdiler, yoksa birileri mi onlara hediye etti? Bunu merak ediyorum. Aslında biliyorum birilerinin hediye ettiğini ama çok önemsemiyorum. Şunu demek istiyorum. İnsan biraz vicdanına el koyar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber