Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2011 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısının ardından yapılan açıklamada, Lübnan, Mısır, Tunus ve Libya'daki gelişmelerin değerlendirildiği, bu ülkelerde yaşayan vatandaşların talepleri üzerine yürütülen tahliye faaliyetlerinin ele alındığı ve bundan sonraki süreçte alınabilecek ilave tedbirlerin görüşüldüğü kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki MGK Toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'da yaşanan hükümet krizi ile Tunus, Mısır ve Libya başta olmak üzere, Ortadoğu bölgesindeki ülkelerde meydana gelen gelişmelerin ele alındığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu bağlamda, Lübnan'daki hükümet kurma sürecinin kardeş Lübnan toplumu içinde bölünme ve ayrışmalara yol açmadan, anayasal çerçevede ve demokratik meşruiyet zemininde bin an önce başarıyla sonuçlandırılmasına yönelik temennimiz teyit edilmiştir. Tunus, Mısır ve Libya'daki gelişmeler ve bunların bölgesel yansımaları değerlendirilmiştir. Bu kapsamda, değişim ve dönüşüm sürecinin bölgesel barış, istikrar ve refaha hizmet edecek şekilde sonuçlandırılmasına atfedilen önem ifade edilmiştir. Ayrıca, bu

ülkelerde yaşayan vatandaşlarımızın talepleri üzerine yürütülen tahliye faaliyetleri değerlendirilmiş, bundan sonraki süreçte alınabilecek ilave tedbirler görüşülmüştür."


Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplantı.

Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgenaral Işık Koşaner, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcıları Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer ilgililer katıldı.

MGK'da, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da meydana gelen halk hareketleri sonrasında ortaya çıkan durum ve bölge ülkelerindeki Türk vatandaşlarının durumlarının ele alınması bekleniyor.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) üyesi bakanlarla bir araya geldi.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konut'ta, Libya ile ilgili toplantının ardından MGK üyesi bakanlarla da ayrı bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber