Sahte yüzbaşı yakalandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Şubat 2011 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erol ŞEN

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde, kendisini yüzbaşı olarak tanıtıp, dolandırıcılık yaptığı belirlenen 32 yaşındaki G.A.C. ile kendisine yardımcı oldukları ileri sürülen dayısı ve bir arkadaşı gözaltına alınıp, tutuklandı.

Bayındır İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, son zamanlarda çok sayıda kişinin, kendisini yüzbaşı olarak tanıtan bir kişi tarafından "yüksek maaşlı iş bulma" ve "erken emekli etme" gibi vaadlerle dolandırılması üzerine, harekete geçti. Jandarma, mağdurların verdiği eşkalden dolandırıcılık olaylarını G.A.C.'nin yaptığını belirledi. Teknik takibe alınan G.A.C., telefon görüşmelerinden dolandırdığı kişilere güven vermek için tuğgeneral olarak tanıttığı Manisa'nın Akhisar İlçesi, Ballıca Beldesi'nde, demirci ustası olan dayısı 52 yaşındaki G.A.'yı ve Ak Parti Eskişehir Milletvekili olarak tanıttığı aynı beldedeki inşaat ustası arkadaşı 50 yaşındaki İ.B.'yi aradığı tespit edildi.

Bunun üzerine, dün sabah saatlerinde hareket geçen jandarma, G.A.C., G.A. ve İ.B.'yi gözaltına aldı. G.A.C.'nin evinde yapılan aramada, telsiz, çok sayıda sahte askeri kimlik ve yüzbaşı kıyafeti, kurısıkı tabanca, mağdurlara ait çok sayıda tapu senedi ve çeşitli evraklar ele geçirildi. G.A.C.'nin jandarma kıdemli üsteğmen üniforması giyip, eşiyle birlikte çektirdiği bir fotoğrafını da iki yıldır kiracı olarak oturduğu Sadıkpaşa Mahallesi'ndeki evinin duvarına astığı belirlendi. Gözaltına alınan zanlılardan G.A.C., mağdurlar tarafından da teşhis edildi.Gözaltına alınan üç zanlı, jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber