Kepez belediyesi, personeline olan borcun 1 milyon 581 bin lirasını ödedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2011 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Kepez Belediyesi, personelinin geçmiş dönemden kalma alacaklarının tamamına yakınını ödedi. Belediye, işçilere 1 milyon 581 bin lira ödeme yapıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, işçilerin kendi döneminden kalma alacağının olmadığını belirtti. Önceki dönemden kalan alacakların tamamına yakınını ödediklerini kaydeden Tütüncü, 2 yılda işçi kadrosundaki 396 personele ikramiye ve özendirme olarak 4 milyon 797 bin lira verdiklerini söyledi. Belediyenin personeline borçlu olamayacağına vurgulayan Tütüncü, "Bizim anlayışımız, alnının teri kurumadan hakkını vereceksin. Bu nedenle dönemimizde 'personelimizin ikramiye, özendirme alacağı zamanında ödenecek' dedik, ödemeye de gayret ediyoruz." diye konuştu.

Kepez Belediyesi'nin yetkili sendikayla toplu sözleşme imzaladığını hatırlatan Tütüncü, Mart 2010 ile Şubat 2012 dönemini kapsayan sözleşmeye göre en düşük yevmiyede yüzde 35, en yüksek yevmiyede ise yüzde 15 ücret artışı sağlandığını açıkladı. İşçilerin, sosyal yardım, sorumluluk zammı ve kıdem zammı özlük haklarında da artış yapıldı.

Sadece işçilerin değil, memurların da ücretlerini iyileştirdiklerini ifade eden Tütüncü, Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası ile sosyal denge sözleşmesi imzalandığını hatırlattı. Buna göre ilk yıl yüzde 16'lık artışla sosyal denge ücretinin 420 liradan 500 liraya çıkarıldığını ifade eden Tütüncü, memurların ikinci sene yüzde 10 sosyal denge zammı alacağını söyledi. Kepez Belediyesi'nde memurlara her ay 500 lira sosyal yardım, dini bayramlarda ise 500 lira ek yardım ödeniyor. Öte yandan, banka promosyonu olarak kişi başı 679 lira olarak belediye personelinin hesabına yatırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber