OMÜ'lü öğrencilerden kesintisiz eylem

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Mart 2011 18:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi?nde (OMÜ) 16 öğrencinin okuldan uzaklaştırma cezası almasını protesto için dün öğle saatlerinde oturma eylemi başlatan öğrenciler, eylemi gece de sürdürdü. Battaniyelere sarılarak soğuktan korunmaya çalışan öğrenciler, uzaklaştırma kararları iptal olana kadar eyleme devam edeceklerini söyledi.

OMÜ kampüsü girişi önünde dün toplanan yaklaşık 20 öğrenci süresiz oturma eylemi başlattı. Geçen yıl 5 Kasım?da Fen Edebiyat Fakültesi kantininde YÖK'le ilgili konuşma yapıp bildiri dağıtan 16 öğrenci hakkında okuldan uzaklaştırma cezası verilmesini protesto eden öğrencilerin eylemi, gece de devam etti. Yağmurdan korunmak için astıkları brandanın altında toplanan öğrenciler battaniyelerle soğuktan korunmaya çalıştı. Öğrenciler zaman zaman ısınmak için halay çekti.

OMÜ Tıp Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Ulaş Karaşal, uzaklaştırma cezalarının iptali için geçen hafta Samsun İdare Mahkemesi?ne dava açtıklarını belirterek, "Davanın sonucunu bekliyoruz. Ama o zamana kadar Rektörlük tarafından verilen okuldan uzaklaştırma kararlarının iptal edilmesini istiyoruz. Uzaklaştırma kararları iptal edilene kadar burada oturma eylemine devam edeceğiz. Hava oldukça soğuk battaniyelerle ısınmaya çalışıyoruz, ama mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber