Sekiz bankadan promosyon sitemi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Mart 2011 08:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maaş ödemelerinde verilen promosyonlarda anlaştıkları gerekçesiyle soruşturma açılan 8 bankanın temsilcisi dün Rekabet Kurulu'nda konuştu. Banka yetkilileri itibarlarının sarsıldığını belirterek soruşturmaya isyan ettiler

? Rekabet Kurulu tarafından bankacılık sektöründe 8 banka hakkında maaş ödemelerinde verilen promosyonlarda anlaştıkları gerekçesiyle sürdürülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı dün yapıldı. Soruşturma açılan bankaların üst düzey yöneticileri toplantıda sitem ederken, soruşturmanın Türkiye ve Türk bankacılık sektörüne zarar vereceğini savundular. Rekabet Kurulu, 2009'da Akbank, Denizbank, Finansbank, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası ile Yapı Kredi Bankası'na, Rekabet Kanunu'nun kartel madde uyarınca soruşturma açarken, yazılı savunmalarını veren bakalar, dün de kurulda sözlü savunmada bulundu.

KARAR 10 MART'TA

Kurum raportörleri, maaş ödemelerinde verilen promosyonlarda anlaştıkları gerekçesiyle, her bir banka için cirolarının yüzde 10'una kadar para cezası talep etti. Rekabet Kurulu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, soruşturmada nihai kararın 10 Mart'ta açıklanacağını söyledi. ? ANKARA star

Akbank: Yurt dışındaki itibarımız iki paralık oldu

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt bankacılığın, kuralları son derece belli, organize ve şeffaf bir sektör olduğunu belirtirken, bankacılık sektörünün temel işlevinin mevduat toplamak olduğunu, maaş ödemelerinin yan iş olduğunu söyledi. Akkurt, şöyle konuştu: ?Bugün hukuk ve ahlakın temel ilkelerine tezat teşkil eden bu konu nedeniyle ben bankamız ve ülkemiz adına çok önemli bir işi bırakıp yurt dışından buraya geldim. Biz en uzun vadeli bono ihracını gerçekleştirmeyi hayal ederken, bugün burada rekabet etmeyen bir banka durumuna düşürüldük. Benim yurt dışındaki itibarımın iki paralık hale getirildiğini acaba düşünüyor muyuz?? Bugün alınacak negatif bir kararla finans sektörünün borsa değeri yüzde 20 düşerse bunun sorumluluğunu kimin üstleneceğini soran Akkurt ?Bizler buralara çağrılıp, bu sıralara oturtularak 2008, 2009 yıllarında gerek ABD ve gerek Avrupa'da ?siz ahlaksızlık yaptınız' diye soruşturulan bankalar durumuna düştük? diye konuştu.

Finansbank: Boğazımıza kadar rekabet içindeyiz

Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, boğazlarına kadar rekabet içinde olduklarını belirterek, şunları söyledi: ?Bakan'dan ve Merkez Bankası'ndan arka arkaya uyarı aldığımız halde, rekabet yüzünden kredi faizlerini yükseltemiyoruz. Defalarca BDDK'dan uyarı aldık ama rekabeti engelleyemiyoruz. Böyle bir rekabet içindeyken şu anda içinde olduğumuz durum komik. Bizim haberimiz olmadan yetkililerimiz ve yetkili yardımcılarımızın attıkları e-mailler bizi bu noktaya getirdi. Bu olaylardan hiç haberim dahi olmadı. ?

GARANTİ: Zarar ediyoruz keşke promosyon yasaklansa

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de bankaların, milyarlarca TL kaynağı yüz binlerce çalışana aktardığını belirterek, ?Bunu da inanılmaz bir rekabet ortamında yapıyoruz. Hatta rekabeti öyle bir yere getiriyoruz ki çok sayıda maaş ödemesinden zarar bile ediyoruz. Keşke yasaklansa da biz promosyon yerine hizmet kalitesi ve ürün çeşitliliği ile rekabet yapsak? dedi. Özen, Garanti Bankası'nın kesilecek cezayı müşterilerine yansıtmayı düşünmediğini de aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber