Ulaşım zammını protesto eden öğrenciler, meclis toplantısında kavga çıkardı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2011 16:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Edirne Belediye Meclisi toplantısında şehir içi ulaşımda bilet fiyatlarına zammın geri alınmasını isteyen öğrencilerle belediye görevlileri arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Başkanın talimatıyla dışarı çıkarılmak istenen öğrencilerle görevliler arasındaki tartışma meclis koridorları ve bina dışına da devam etti.

Edirne Belediye Meclisi, Hamdi Sedefçi başkanlığında toplanarak gündeme getirilen konuları ele aldı. Toplantıya son günlerde şehir içi toplu ulaşım hizmetlerine yapılan zammı protesto eden bir grup sol görüşlü öğrenci de katıldı. Toplantıda çeşitli konular gündeme alınarak onaylandı. Bir kısım maddeler ise yeniden görüşülmek üzere gündemden çıkarıldı.

Toplantıya katılan öğrencilere hitaben ulaşıma yapılan zammın gerekçesini anlatmaya çalışan Başkan Hamdi Sedefçi, öğrencilerin kendilerini anlamalarını istedi. 2004 yılında göreve geldiklerinde şehir içinde bilet fiyatının 1 TL olduğunu hatırlatan Sedefçi, oluşturdukları rekabet ortamıyla fiyatları 50 kuruşa çekerek, 7 yıl devam ettirdiklerine vurgu yaptı.

Akaryakıta defalarca zam gelmesine rağmen 7 yıl aynı fiyata yolcu taşındığını anlatan Sedefçi, yapılan yüzde 25'lik zammın fazla olmadığını savundu.

Bunun üzerine öğrenciler söz almaya çalıştı. Sedefçi, toplantının bir meclis toplantısı olduğunu hatırlatarak, kendilerine söz vermelerinin mümkün olamayacağını, makamında kendileriyle görüşebileceğini kaydetti. Sedefçi, ardından öğrencilerin provokatörlük yaptığı gerekçesiyle dışarı çıkartılmasını istedi.

Başkanın talimatıyla koruma, özel güvenlik ve zabıta görevlileri öğrencileri dışarı davet etti. Konuşmalarına devam eden öğrencileri ikna edemeyen görevliler bu kez zor kullanarak onları yaka paça dışarı çıkarttı. Öğrencilerle belediye görevlileri arasında başlayan kavga, meclis salonundan başlayarak dışarıya kadar devam etti.

Merdiven üzerinde süren kavgada bazı görevliler ve öğrenciler yere düştü. Yaşanan kavga sonucunda öğrenciler dışarı atıldı.

Öğrencilerle görevliler arasındaki kavga belediye binası dışında tartışma olarak devam etti.

Polisin de araya girmesiyle birlikte öğrenciler, daha büyük bir eylem yapacaklarını belirterek, Başkan Sedefçi aleyhine sloganlar attıktan sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber