İtfaiye erlerinin tatbikatı komandoları aratmıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2011 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Daire Başkanlığı'na bağlı itfaiyecilerin yaptığı eğitimler komandoları aratmıyor. Yaptıkları tatbikatlarda dik yamaçlara tırmanan itfaiye erleri, baraj sularındaki arama kurtarma çalışmaları hakkında da ciddi eğitimlerden geçiyor.

Ankara İtfaiyesi Daire Başkanlığı'na bağlı itfaiye erleri, çeşitli afetlere yönelik eğitim ve tatbikatlar yapmak üzere Çubuk'ta kamp yapıyor. İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı ile ortaklaşa yürütülen kamp süresince erlerin bir bölümü dik yamaçlara tırmanırken, bazı itfaiye çalışanları da baraj sularında arama kurtarma tatbikatlarına katıldı. Yaptıkları eğitimlerle komandoları aratmayan ekipler yangın, sel, deprem gibi afetlere yönelik arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra psikolojik testlerden de geçiyor. Teknolojinin tüm imkanlarının kullanıldığı tatbikatlar gece ve gündüz gerçekleştirilirken, kampın 1 ay süreyle devam edeceği bildirildi.

Eğitim ve tatbikatların son derece başarılı geçtiğini aktaran İstanbul İtfaiye Dairesi eğitmenlerinden Ramazan Çalışır, ?Burada eğitim gören arkadaşlarımız daha sonra Ankara itfaiyesindeki diğer personele eğitim verecek. Biz buradaki eğitimlerde İstanbul ve Ankara itfaiyeleri olarak tanık olduğumuz olayların senaryolarını burada taşıyoruz. Müdahalelere yönelik ortak hareket tarzı geliştiriyoruz. Bir nevi yaşanan sorunlara karşı ortak zeka oluşturarak çözüm yolları arıyoruz.? ifadelerini kullandı.

Eğitimlerin dağlık alanlardaki yüksek düşme, yaralanma, kuyulara düşme ve çeşitli afetler sonrasında gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarını içerdiğini bildiren Çalışır, tatbikat çalışmalarının gece gündüz gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber