İstanbul gümrükleri sil baştan

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Mart 2011 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük Müsteşarlığı, İstanbul Gümrükleri'nde sürdürülen kaçakçılık ve rüşvet soruşturması kapsamında gerçekleştirdiği başmüdür değişikliğinden sonra muayene memuru, muhafaza memuru, amir ve müdürlerde de geniş çapta rotasyona gidiyor.

Rotasyon çalışmalarını bizzat Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile göreve yeni atanan Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız yürütüyor. İstanbul Gümrükleri'ne atanacak yeni memur, amir ve müdürlerin adlarının yolsuzluk ve rüşvet olaylarına karışmamış kişilerden olmasına dikkat ediliyor. AKŞAM'a ulaşan bilgilere göre kadrolarında rotasyon yapılacak gümrükler arasında en önce Atatürk Havalimanı Kargo Müdürlüğü, Atatürk Havalimanı Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, Ambarlı Gümrüğü ile Haydarpaşa Gümrüğü bulunuyor. İstanbul'da faaliyette bulunan diğer gümrüklerde dahil olmak üzere 400 gümrük görevlisinin yerlerinin değiştirilmesi, başka illere atanması bazı görevliler hakkında inceleme yapılmak üzere açığa alınacakları belirtiliyor.

İstanbul'da geçen ocak ayında yapılan operasyonda, adları rüşvet ve kaçakçılık olayına karışmış birçok gümrük görevlisi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan İstanbul Gümrük Başmüdürü Lütfi Ekinci ile Atatürk Havalimanı Kargo Müdürü Hayrettin Eker tutuklanarak Paşa kapısı Cezaevi'ne konulmuştu.

Ufuk TÜRKYILMAZ / İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber