Velilerin protestosu sonuç verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2011 18:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sivas'ta velilerin ve mahalle sakinlerinin yaklaşık 1,5 ay önce Danişment İlköğretim Okulu'nun eski ve modern eğitim koşullarına uygun olmadığı gerekçesiyle okul önünde yaptıkları eylem karşılığını buldu. İl Genel Meclisi Eğitim Komisyonu, okulda incelemelerde bulunarak eksiklikleri yerinde tespit etti.

Sivas İl Genel Meclisi Mart ayı ilk toplantısı bugün yapıldı. Meclis toplantısında yaklaşık 1,5 ay önce Danişment İlköğretim Okulu'nun eski ve modern eğitim koşullarına uygun olmadığı yönünde velilerin yaptığı protesto ve buna yönelik kurulan komisyon raporu ele alındı.

Eğitim ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Ahmet Özaydın, komisyonun yaptığı çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Yenimahalle'de bulunan Danişment İlköğretim Okulu'nda inceleme yapıldığını ifade eden Özaydın, ?1967 yılından beri hizmet veren okulda şu anda bin 200 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle ikili eğitim yapıldığını belirten Özaydın, okulun fiziki alanının yine de yetersiz olduğunu kaydetti.

Öğrencilerin sosyal faaliyetlerini yürüteceği bir alanın olmadığını kaydeden Özaydın, ?Okulda çatı onarımı, ihata duvarının yükseltilmesi, bahçenin asfaltlanması gerekiyor. En önemlisi ise bir spor salonu ve en az 18 derslikli bir okul binasına ihtiyaç var. Bu raporu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sunarak 2011 yılı yatırım programına alınmasını teklif edeceğiz.? dedi.

BBP Suşehri İl Genel Meclis üyesi Erhan Özer ise kendisinin de Eğitim Komisyonu'nda olduğunu ve hazırlanan raporda imzası bulunduğunu belirterek, ?Ancak benim 18 derslikli okula itirazım var. Bu derslik sayısı oradaki sıkıntıyı çözmez. En az 24 derslikli yeni bir okul yapılması lazım.? dedi.

AK Parti Merkez İlçe İl Genel Meclisi üyesi İbrahim Yasak ise yeni ve büyük bir okul binası için belediyenin imar tadilatı yapması gerektiğini bu çözülmeden okul yapılamayacağını söyledi.

Bunun üzerine yeniden söz alan Komisyon Başkanı Ahmet Özaydın, raporu hazırlarken Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediye ile görüştüklerini Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Yenimahalle'de başka bir okul daha yapma düşüncesinde olduğunu bu nedenle 18 derslikli okulun ihtiyacı karşılayacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber