Balıkesir Üniversitesindeki uyuşturucu operasyonunun ayrıntıları

Haber Giriş : 02 Nisan 2005 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Üniversitesi'nin kantininde ve çay ocağında uyuşturucu satıldığı ortaya çıktı! Aileler dehşete düştü! Jandarmanın ortaya çıkarttığı tuzak nasıl kuruluyor?

Jandarma 1 Yıl Takip Etti

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nın operasyonu, anne-babaları dehşete düşürecek bir olayı ortaya çıkarttı. Jandarma, bundan 1 yıl önce, Balıkesir Üniversitesi'nin Çağış Yerleşkesi'nde öğrencilere uyuşturucu satıldığı ihbarını aldı. Çalışma başlatan güvenlik güçleri, üniversitedeki çeteyi izlemeye aldı. Takip sırasında elde edilen bilgiler, jandarma ekiplerini bile hayrete düşürdü.

Bağımlı Hale Getiriyorlardı

Şebeke, öğrencileri uyuşturucuya alıştırmak için zaman zaman parti düzenliyordu. Bu partilerde uyuşturucu kullanmaya sevk edilen öğrenciler, bir süre sonra tuzağa düşüyor ve bağımlı hale geliyordu. Şebeke, uyuşturucu satışını ise, üniversitenin kantin ve çay ocaklarında yapıyordu. Jandarmanın düzenlediği Final-5 adlı operasyonda, aralarında öğrencilerin de bulunduğu çetenin 9 üyesi yakalanarak tutuklandı.

***

Kantinde esrar var!

Üniversiteye sızarak gençleri ağına düşüren zehir tacirlerinin, kantinde uyuşturucu sattığı ortaya çıktı. Çökertilen çetenin 9 elemanı tutuklandı.

Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi'nde jandarma tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonu, şok yarattı. Aileleri dehşete düşüren olay, şöyle gerçekleşti. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, bundan yaklaşık 1 yıl önce, üniversite kampüsünde uyuşturucu satıldığı yönünde bir ihbar aldı. Bunun üzerine çalışma başlatan jandarma ekipleri, Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi'nde faaliyet gösteren şebekeyi takibe aldı.

PARTİ DÜZENLİYORLARDI

Çalışmalar sırasında elde edilen bilgiler, jandarma ekiplerini bile hayrete düşürdü. Çünkü birbiriyle bağlantılı 3 ayrı grup halinde çalışan zehir tacirleri, öğrencileri uyuşturucuya alıştırmak için özel partiler düzenliyordu. Bu partilerde, şebeke üyesi olduğu öğrenilen öğrenciler ve bazı bayanlar, gençleri çeşitli oyunlarla esrar ve hap içmeye özendiriyordu. Tuzağa düşen öğrenciler zamanla bağımlı hale geliyor ve uyuşturucuyu çeteden satın aldıklarından, zehir tacirlerinin çarkı rahat bir şekilde dönüyordu. Öğrencilere uyuşturucu satışı ise, üniversitenin kantin ve çay ocaklarında yapılıyordu.

FİNAL-5 OPERASYONU

Tüm bu bilgilerin elde edilmesinin ardından, jandarma düğmeye basarak, Final-5 adı verilen bir operasyon düzenledi. Yerleşkeye yapılan baskında, uyuşturucu madde satan, satışa aracılık eden, kullanımını kolaylaştıran ve kullandığı belirlenen 13'ü öğrenci toplam 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 9'unun Çağış Yerleşkesi'nde kantin işleten H.İ.S.'nin liderliğini yaptığı gruptan, 7'sinin Susurluk'ta uyuşturucu temin eden A.A.T.'nin grubundan, 5'inin ise Ö.G.'nin grubundan olduğu belirtildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Aralarında kadınların da bulunduğu şüphelilerden 9'u, çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 12 zanlı ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyon devam ediyor.

Tuzak nasıl kuruluyor...

Uyuşturucu çeteleri, önce hedef aldıkları gruptan bir kişiyi ağlarına düşürüyor. Tuzağa düşen gençler genelde bunalımda olan, içine kapanık tipler oluyor. Uyuşturucu tacirleri gence arkadaş gibi yaklaşıp, onu uyuşturucuya alıştırıyor. Bağımlı hale gelen gençlerden bazılarına, yeni kurbanlar bulması şartıyla uyuşturucu bedava veriliyor. Bu şekilde çeteye katılan genç, düzenlenen partilerde, arkadaşlarını da batağa çekiyor.

Takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber