Kayıp öğretim elemanı ölü bulundu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Mart 2011 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim elemanı 31 yaşındaki Didem Yaman için devam eden umutlu bekleyiş, Yeni Zelanda'dan gelen acı haber ile son buldu

BURAK GEZEN

Christhurch'daki depremden sonra adı kayıplar listesinde yer alan Yaman'ın cesedine ulaşıldı. Didem Yaman'ın cesedi, randevuyla gittiği sağlık kliniğinin yer aldığı alışveriş merkezi enkazında bulundu.

ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Japon Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Mete Tunçoku, Türkiye' nin Yeni Zelanda Büyükelçisi Ali Yakıtal'ın telefonla aradığını belirterek, ?Maalesef haber doğru? dedi.

ÇOMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim elemanı olarak görevliyken, 4 yıl önce ?Tarih Boyunca Türkiye, Avustralya, Yeni Zelanda İlişkileri? üzerine doktorasını yapmak üzere Yeni Zelanda'daki Otago Üniversitesi'ne giden Didem Yaman, 22 Şubat'ta ülkenin ikinci büyük kenti Christchurch'ta meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki deprem ardından kayboldu.

Yaman, Otago Üniversitesi'nin bulunduğu Dunedin kentinde yaşamasına rağmen hafta sonu tatili için depremin meydana geldiği Christchurch kentine gitmiş, burada yanında kaldığı Çinli arkadaşı Sisi Xin ile birlikte evden çıkarken görülmüş, akibetinden haber alınamamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber