İbrahim Tatlıtes'e saldırı... Polis arabayı tespit etti/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2011 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SON İDDİA: ARACI YAVAŞLATAN GENÇ

Yeni ortaya çıkan bir iddiaya göre fotoğraf çektirmek isteyen bir genç arabayı yavaşlattı ve Tatlıses'i hedef haline getirdi. Bu olayın hemen ardından saldırganlar harekete geçti. Şoförünün ise hasarı azaltmak için silahıyla karşılık vermek yerine arabayı uzaklaştırdığı öğrenildi.

SALDIRGANLAR İKİ KİŞİ

Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA)

MASLAK'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan İbrahim Tatlıses'i vuran kişileri yakalamak için soruşturma sürüyor. Polis şu ana kadar Derya Tuna, Ali Tatlı'nın aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi ile görüştü. Saldırganlarından kullandığı gri renkli Fiat Linea marka otomobil ise her yerde aranıyor. Olayda bir tane kaleşnikof uzun namlulu silah kullanıldığı kesinleşti. İbrahim Tatlıses'in avukatı Asayiş şube müdürlüğüne gelerek saldırı nedeni olabilecek olaylar konusunda bilgi verdikten sonra ayrıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından İbrahim Tatlıses'in vurulduğunun duyulmasının ardından adeta "Alarm" verildi. Asayiş şube müdürlüğü başta olmak üzere Organize Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüde konuyla ilgili araştırma başlattı.

POLİS AMELİYATA GİRENE KADAR YANINDAYDI

Ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses'in hastanede yapılan tedavisi sırasında üst düzey rütbeli Emniyet Müdürlüğü personeli sanatçının yanında bulundu. Vurulduktan sonra ilk tedavisi sırasında başı sarılı bulunan İbrahim Tatlıses'in ameliyata alınmadan önce gözlerinin açık olduğu ancak hiç konuşmadığı öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü personelinin kendisine saldıranlarla ilgili bir şey söyleme ihtimaline karşılık ameliyata alınana kadar İbrahim Tatlıses'in yanından hiç ayrılmadıkları öğrenildi.

OTOMOBİLE 4 İSABET VAR

Olaydan sonra olay yerinde yapılan incelemede bir adet Kaleşnikof marka silahtan atıldığı belirlenen 11 boş kovan bulundu. İbrahim Tatlıses'in saldırıya uğradığı 34 AP 3843 Mersedes marka otomobilde ise 4 adet isabet olduğu öğrenildi.

GÖRGÜ TANIĞI OLAYI ANLATTI

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili yaptıkları soruşturmada İbrahim Tatlıses'in yaptığı İbo Show programlarını kaçırmayan ve sanatçının hayranı olan bir kişinin saldırı anına tanık olduğunu tespit edildi. Güvenlik nedeniyle ismi açıklanmayan görgü tanığının İbrahim Tatlıses ve arkasında bulunan Koruma aracının Büyükdere caddesine çıkmak üzereyken saldırıya uğradığını söylediği belirtildi. Saldırganların otomobilden inmeden arka pencereden ateş ettiğini söyleyen görgü tanığının "Yoğun bir şekilde silah sesi duydum. İbrahim Tatlıses'in içinde bulunduğu otomobil isabet aldı. Tatlıses'in şoförü bir an durakladıktan sonra gaza bastı. Arkada korumaların bulunduğu otomobil tahmin ediyorum ne olduğunu anlamadı. Onlar öndeki aracı takip ettiler. Saldırganların bulunduğu araç ise hızla oradan kaçtı." dedi.

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERALARINDA VAR

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada polis çevredeki tüm şirketlerde bulunan güvenlik kamera görüntülerini topladı. Olayın meydana geldiği 00.16"dan önce ve sonrasında tüm Mobesa kameralarıda incelemeye alındı. Polis saldırı anının güvenlik kamera görüntülerinden saniye saniye kaydedildiğini ancak karanlık olması nedeniyle saldırganlara ait aracın plakasının görülmediğini tespit etti. Görüntülerde park halinde bekleyen saldırganlara ait aracın İbrahim Tatlıses'in otomobilinin hareket etmesi üzerine hafif şekilde hareketlendiği ve arka penceresinden ateş edildiği görüldü. Saldırganlara ait araçta şoför ve pencereden ateş eden saldırgan dışında başka kimsenin bulunup bulunmadığını belirlemek için görüntü incelemesi sürüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilleri olayla ilgili planlı bir şekilde çalışma başlatıldığını olayın PKK tarafından yapılmış olabileceği ihtimalininde aralarında bulunduğu her ihtimalin değerlendirildiğini söylediler.

Silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin en az 2 kişi olduğu tahmin ediliyor.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu, atılan 11 merminin de aynı silahtan çıktığını söyledi.

Vali Mutlu, ?Tehdit edildiğine dair herhangi bir bilgi ya da koruma talebi yok? diye konuştu.

OTOMOBİL TESPİT EDİLDİ

Kral TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay, şarkıcının yakınlarından aldığı bilgiye göre polisin saldırı yapılan arabayı tespit ettiğini söyledi.


Ünlü türkücü, dün gece silahlı saldırıya uğradı. Başından ağır yaralanan sanatçının beyin ölümünden korkulduğu için ikinci kez ameliyata alındı

Şişli'de silahlı saldırıya uğrayan İbrahim Tatlıses, başından ağır yaralandı. Ameliyat edilen sanatçının kanaması durdurulamadı ve beyin ölümünün gerçekleşmemesi için ikinci kez ameliyata alındı. Saldırı sırasında omzundan yaralanan asistanı Buket Çakıcı'nın sağlık durumu ise iyi.

Dün gece saat 01.00'da, bir program çekimine katılan Tatlıses, Şişli'deki Nurol Plaza'dan çıkarken saldırıya uğradı. Sanatçıya siyah bir otomobilden kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından ateş açıldı. Başından ağır yaralanan Tatlıses, önce Özel Levent Hastanesi'ne ardından Maslak Acıbadem Hastanesi'ne sevk edildi.

Ameliyata alınan Tatlıses'in başındaki kurşun çıkartılarak yoğun bakıma alındı. Doktorlar, sanatçının sağlık durumu hakkında açıklama yapmazken bir süre sonra sanatçının ikinci kez ameliyata alındığı haberi geldi. Yakınları, sanatçının kanamasının durdurulamadığını ve doktorların beyin ölümünü engellemek için ikinci ameliyata karar verdiklerini söyledi. Gazetemiz baskıya girdiği sırada sanatçının ikinci ameliyatı sürüyordu. Öte yandan saldırının gerçekleştiği Nurol Plaza'nın önünde uzun namlulu silahlara ait boş kovanlar bulundu.

ŞANLIURFA AYAĞA KALKTI

Tatlıses'in saldırıya uğradığının duyulmasının ardından Urfa'da, Tatlıses'in akrabalarının yaşadığı mahalleye yüzlerce kişi akın etti. Saatin geç olmasına aldırmayan Urfalılar, hep birlikte sanatçının sağlık haberlerini bekledi. Öte yandan Tatlıses, saldırıdan bir gün önce Antalya'da sahne aldığı bir kulüpte 12 Haziran seçimlerinde İstanbul 3. Bölge'den bağımsız aday olduğunu açıklamıştı


İbrahim Tatlıses'in yayın ekibinden olaya tanık bir eleman dakika dakika bana anlattı. Dedi ki; "Kutsi ve Deniz Seki konuktu. Program bitiminde konuklardan önce İbrahim Bey ve Damla Hanım çıktı. Deniz Seki ve Kutsi içeride sohbet ediyordu. Haber geldi, 'İbrahim Bey vuruldu' diye. Şaka zannettik. Baktık ki güvenlikçi panik içinde hemen indik. Doğruymuş. Eyüp Abi (Tatlıses'in menajeri) ambulans çağırdı. 2 ayrı ambulans geldi. Bazı gazeteciler televizyoncular vardı. Görüntü alınmasın diye çevresini sardık. Damla (Buket Çakıcı) kendinde değildi. Her yer kan içinde kalmıştı. İbrahim Beyin bilinci açıktı. Kesik kesik ama düzgün şekilde 'Olur mu yaaa? Olur mu hiç?' diye art arda tekrarlıyordu. Başının yanından girip çıkmış mermi. İbrahim Bey, tomografide doktorun 'Elimi sık, ayağını tut' gibi sorularına tepki vermiş. Arabanın içinde vurmuşlar. Şoförü şans eseri isabet almamış. Zaten İbrahim Bey hissetmiş ve başını hemen yere eğmiş. Eğilmese çok daha fazla kurşun yiyecekmiş. Birinci ambulans İbrahim Bey'i diğeri Damla'yı aldı. Oğlu İdo'ya haber verdik. Derya Hanım'la birlikte kısa sürede ardımızdan geldiler. Hastaneye girince hemen acil müdahale yapıldı. Beyinde kanama var dediler. Sonrasında sedyeyle uzaklaştırdılar bizden..."


TATLISES'İN OTOMOBİLİ EMNİYETTE

Şarkıcı İbrahim Tatlıses'in silahlı saldırıya uğradığı ve yaralandığı aracı incelenmek üzere Özel Levent Hastanesi'nden Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Saldırının hemen ardından yaralanan Tatlıses ve asistanı Buket Çakıcı, Tatlıses'in şoförü tarafından Mercedes marka otomobil ile Özel Levent Hastanesi'ne kaldırıldı. Tatlıses ve asistanı hastaneden ambulansla Maslak Acıbadem Hastanesi'ne sevk edildi. Saldırıya uğrayan otomobil ise hastanenin acil servisi önünde kaldı. Olay yeri inceleme polisleri, hastane önüne gelerek otomobilde incelemelerde bulundu.

Bu arada polis ekipleri hastanenin acil servis girişine şerit çekerek hastaneye kimseyi almadı. Daha sonra hastaneye getirilen çekiciyle, otomobil incelenmek üzere Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Çekici üzerinde taşınan otomobilin jantı ve sol arka kapı üzerindeki mermi izleri dikat çekti. Plakası polisler tarafından gazeteyle kapatılan otomobilin ön camı da üzerinde 'Olay yeri inceleme' yazılı büyük beyaz bir naylon ile kapatıldığı gözlendi.


SALDIRGANLAR EN AZ İKİ KİŞİ

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıda otomatik silah kullandığı belirlenen zanlıların en az 2 kişi olduğunun tahmin edildiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Tatlıses'in bulunduğu araca Kalaşnikof marka silahtan çıkan 4 mermi isabet etti. Çevredeki binalarda da 4 mermi izi bulunduğu, olay yerinde 11 adet boş kovan ele geçirildiği belirtildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Tatlıses'in şoförü Çalışkan ve Derya Tuna'nın da aralarında bulunduğu bazı yakınlarının bilgisine başvurdu.

Çevredeki binaların güvenlik kameraları ve MOBESE kayıtları ile Tatlıses'in programının son bölümünün görüntüleri incelemeye alındı.

Zanlıların en az 2 kişi olduğunun tahmin edildiği bildirildi.

Olayda terör veya suç örgütü emaresine rastlanmadığı, bu nedenle soruşturmanın Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütüleceği öğrenildi.

Yeni başladığı bir programın çekimlerinden çıkan İbrahim Tatlıses, şoförü Hakan Çalışkan'ın kullandığı 34 AP 3843 plakalı, basın danışmanı Buket Çakıcı'nın da bulunduğu otomobille Nurol Plaza'dan ayrılmıştı. Araca tali yoldan Büyükdere Caddesi'ne çıkarken saat 00.16 sıralarında başka araçtan otomatik silahlarla ateş açılmış, Tatlıses kafasından yaralanmıştı. Kazada Buket Çakıcı'nın da yaralandığı bildirilmişti.


VALİ'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İbrahim Tatlıses'in vurulmasıyla ilgili, Emniyet'ten aldığı bilgileri ilk kez açıklayarak, saldırıyı gerçekleştirenlerin en az iki kişi olduğunu belirtti. Vali Mutlu şu açıklamayı yaptı:

?11 el kurşun sıkıldı. Araca 4 el isabet etti. İkisi asistanı ve Tatlıses'e diğer ikisi de araca. Başka kimsede yaralanma yok. Failler ile ilgili emniyet ve polisimiz yoğun çalışma yürütüyor. En kısa süre içinde adalete teslim edeceğiz. Kesin bilgi, saldırıyı en az iki kişinin gerçekleştirdiği yönünde. 11 kurşun da aynı silahta atılmış.

İstanbul'daki Değişim Liderleri Zirvesi'ne gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Tatlıses'in saldırı öncesinde kendilerinden koruma talebinde bulunmadığını sözlerine ekledi.

Zirveye katılan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da geçmiş olsun dileklerini iletirken, failleri en kısa sürede bulmaya çalışacaklarını ifade etti.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber