AK Parti'ye milletvekili olmak için başvuranların sayısı 3 bini aştı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2011 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, AK Parti'ye milletvekili aday adayı olarak başvuru yapanların sayısının şu an itibariyle 3 bin 2 olduğunu açıkladı.

Ataş, bugün akşam saat 17.00'ye kadar devam edecek başvurularda bu sayının 5 bini geçmesini beklediklerini ifade etti. İller bazında en fazla başvurunun İstanbul ve Şanlıurfa'dan olduğunu kaydeden Ataş, Şanlıurfa'dan başvuru sayısının şu anda 160 olduğunu, bu rakamın 200'u geçmesini beklediklerini belirtti.

Ataş, adaylık başvurunun ardından oluşturulacak 12 komisyonda milletvekili aday adaylarının mülakata alınacağını söyledi. Mülakatların nisan ayının başı ile kesin aday listelerinin YSK'ya teslim edileceği 11 Nisan tarihine kadar tamamlanacağını ifade eden Ataş, mülakattan sonra ihtiyaç olması durumunda adaylarla ilgili kamuoyu yoklaması yapılabileceğini söyledi. Ataş, temayül yoklamasının bağlayıcı olmadığının altını çizerken son kararın Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak kurul tarafından verileceğini vurguladı.

Ataş, şimdiye kadar milletvekili adaylığı için 195 özürlünün başvuru yaptığını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber