Genelkurmay, personel alım ilanı masraflarını azaltmalı

Hem Genelkurmay Başkanlığının hem de kuvvet komutanlıklarının personel ve öğrenci alım ilanları gazetelerde yer almaktadır. Ancak, bazı kamu kurumları, ilanın sadece özet bölümünü gazetede yayımlamakta ve detayları için internet sitesine yönlendirme yaparken, Genelkurmay Başkanlığının 118 kişilik sivil memur ilanı Hürriyet gazetesinde tam sayfa yer almıştır. Bu, maddi anlamda çok büyük bir ilan masrafı anlamına gelmektedir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Mart 2011 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yasal gereklilikten dolayı, kamu kurumlarının ilanları yazılı basın organlarında (gazetelerde) yayımlanmaktadır. 6111 sayılı Torba kanunla, 657 sayılı Kanundaki bir çok hüküm değiştirilirken ne yazıkki, 657'nin 47. maddesinde yer alan "Devlet Personel Başkanlığı atama yapılacak boş kadroların sınıf ve derecelerini, kadroların bulundukları kurum ve yerlerini, kadrolara alınacak personel sayılarını, alınacak personelin genel ve özel şartlarını, en son başvurma tarihini, başvurulacak mercileri, sınav yerlerini ve zamanlarını ve gerek görülen diğer bilgileri başvurma süresinin bitiminden en az 15 gün önce Resmi Gazete, radyo, televizyon ve ülke çapında tirajı yüksek gazetelerden asgari biri ve uygun görülecek diğer araçlar ile duyurur." hükmü değiştirilmemiştir.

Ancak buna karşın bir çok kamu kurumu, ilan yayımlayacağı sırada, ilanın tüm bölümlerini değil, sadece bir pragraflık bölümü yayınlamakta, geri kalan bölüm için ise internet sitesine yönlendirme yapmaktadır. Bu sayede, ilan metni gazetede az yer kapladığı için az ücret ödenmektedir.

Oysaki, Genelkurmay Başkanlığının 118 kişilik sivil memur ilanı, 13 Mart 2011 tarihli Hürriyet gazetesinde tam sayfa yer almıştır. Bu en düşük değerle tek bir ilan için 50 bin TL anlamına gelmektedir. Üstelik bugün saat 17:00 itibayile ilan metnine hala Genelkurmay Başkanlığının web sitesinden yer verilmemiştir.

Günümüz artık ilanların internet sitesinden takip edildiği bir dönemden geçmektedir. Bu nedenle hem Genelkurmay Başkanlığının hem kuvvet komutanlıklarının hem de diğer tüm kamu kurumlarının yazlı basında ilan giderlerini azaltmaları uygun olacaktır. Söz konusu ilanları memurlar.net olarak zaten ücretsiz yayınlamaktayız. Personel alım ilanları için, sitemizde ve ilgili kamu kurumunun internet sitesinde yer alacak bir bilgilendirme yeterli olup, kimin kaç kez okuyacağı belli olmayan bir mecraya çok fazla para harcanmamalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber