Akdağ: Sağlık çalışanı sayısı yetersiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2011 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının sayısı bakımından Türkiye'de büyük sıkıntı olduğunu belirterek, bunun giderilmesine yönelik çabalara destek olunmasını istedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız'ın, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı gündem dışı konuşmayı yanıtladı.

Sağlıkta insan kaynağının yeterli olmayışının vatandaşı n ve sağlık çalışanlarının durumunu zorlaştırdığını belirten Akdağ, "Sağlık çalışanlarının sayısı bakımından Türkiye'de büyük sıkıntımız var. Bu sıkıntıyı ilk defa dile getiren biz olduk. Maalesef bu sıkıntı hep gözden kaçırıldı" dedi.

Avrupa'da yüz bin kişiye 300-350 hekim, Türkiye'de ise yüz bin kişiye 150 hekim düştüğünü ifade eden Akdağ, "Türkiye'de sağlık insan gücü sayısını artırmalıyız" diye konuştu.

Yeni kurulan tıp fakültelerinin yetersiz kalacağından bahsetmek yerine bunun nasıl başarılacağının konuşulması gerektiğini söyleyen Akdağ, "Hem hekim sayısının yetersiz olduğu söyleniyor hem de hekim sayısının artır ılmasına karşı çıkılıyor" dedi.

Akdağ, TBMM'ye çağrı yaparak, "Türkiye'de sağlık insan g ücü sayısının artırılmasına yönelik çabalarımıza lütfen destek verin. Buna engel olmayalım" diye konuştu.

Akdağ, sağlık insan gücü sayısı artmadan her Tıp Bayramında hekimlerin üzerindeki haklı ağır iş yükünden bahsedileceğini söyledi.

"NÜKLEER SANTRAL KARARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN"

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak da gündem dışı konuşmasında, İbrahim Tatlıses'e saldırıyı lanetlediğini ve kınadığını belirtti.

"Maalesef bazı değerlerimize sahip çıkamıyoruz" diyen Başak, Tatlıses'e acil şifalar diledi.

Başak, Doğu ve Güneydoğu turizminin, AK Parti iktidarının ardından geliştiğini ifade etti.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Japonya'daki nükleer sızıntıdan sonra dünyanın nükleer endişeye sürüklendiğini ve bu konuyu yeniden tartış maya başladığını ifade etti.

Seçer, Japonya'da nükleer santraldeki sızıntı tehlikesi gözön üne alınarak Mersin Akkuyu'da nükleer santral kurulması kararının bir kez daha gözden geçirilmesini istedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman da İbrahim Tatlıses'e yapılan saldırıyı kınadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber