Bel fıtığı ameliyatında SÜPER yöntem

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Mart 2011 09:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Yurt dışında 2002 yılından bu yana uygulanan TESSYS isimli yeni yöntem artık Türkiye'de de uygulanıyor. Yöntemin en büyük özelliği ameliyatın hasta uyanıkken yapılması

Bel fıtığı ameliyatlarında uygulanan yöntem TESSYS, hastaları çok rahatlatıyor. Yöntemin en büyük özelliği ameliyatın hasta uyanıkken yapılması ve bu sayede birkaç saat içinde hastanın taburcu edilebilmesi olarak gösteriliyor. Bunun dışında bir diğer önemli avantaj da kemik yapılara dokunulmadığı için hastaların ileride ameliyat nedeniyle yaşayabilecekleri bel kayması riskinin ortadan kalkması olarak vurgulanıyor.

BAŞARI ORANI ÇOK YÜKSEK

Bugüne kadar yaklaşık bin 500 uygulama yapan yöntem öncülerinden Alman Dr. Guntram Krzok, Ankara'da Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı olan Dr. Hakan Yakupoğlu ile birlikte ameliyatlara girdi. Yöntemi, kapalı bel fıtığı ameliyatlarında "devrim" olarak nitelendiren Krzok, yaptığı açıklamada, TESSYS yönetiminin standart bel fıtığı ameliyatlarına alternatif yeni bir sistem olduğunu söyledi.

BEL KAYMASI RİSKİNE ENGEL...

Dr. Hakan Yakupoğlu da yöntemin başarı oranın yüzde 90'ların üstünde olduğunu belirterek, "Ameliyatın bir diğer özelliği de kemik yapılara dokunulmadığı için hastaların ileride ameliyat nedeniyle yaşayabilecekleri bel kayması riskinin ortadan kalkmasıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber