Haberal CHP'de!

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2011 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'de bugün yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısında 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler öncesinde 29 kentte ön seçim, büyük şehirlerde de merkez yoklaması yapılması kararlaştırıldı.

Öte yandan aynı toplantıda, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan ve Nisan 2009'dan beri gözetim altında tutulduğu hastaneden geçtiğimiz günlerde Silivri'ye nakledilen Prof. Mehmet Haberal'ın CHP'ye yaptığı üyelik başvurusu da kabul edildi.

Bu arada, Gürbüz Çapan ve Fikri Sağlar'ın CHP'ye dönüş için yaptığı başvuru da reddedildi.


GÜRSEL TEKİN YALANLAMIŞTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın CHP'ye üye olduğu iddialarıyla ilgili, "Böyle bir şey yok. Böyle bir şey olsaydı bana ulaşırdı " dedi.

Tekin, Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerle yaptığı ayaküstü sohbette soruları yanıtladı. CHP'nin seçim çalışmalarının ekonomi üzerine kurulacağını belirten Tekin, Ergenekon sanığı Haberal'ın CHP'ye üye olduğu iddialarıyla ilgili olarak, "Bu konuda ne dünkü MYK toplantısında ne de bugünkü parti meclisi toplantısında gündeme geldi. Böyle bir şey yok. Böyle bir şey olsa haberim olurdu "dedi.


HABERAL CHP'DE İDDİASI

Ergenekon davası kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mehmet Haberal, CHP'ye üye oldu.

CHP Parti Meclisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Toplantıda 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri aday belirlemede, 29 ilde ön seçim, tüm büyük illerde ise merkez yoklaması yapılması karara bağlandı.

Bu arada Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan sanık Mehmet Haberal'ın seçimlerde aday olabilmek için CHP'ye üye olduğu bildirildi.

İHA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber