Polis öğretmen oldu, ihtiyaç sahibi öğrencileri SBS'ye hazırlıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2011 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından uygulanan 'Geleceğimiz Güvende' projesi kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere polis öğretmenler tarafından SBS'ye hazırlanıyor.

Toplum Destekli Polislik biriminde hazırlanan etüt salonunda SBS'ye hazırlanan 80 öğrenciye polis öğretmenler tarafından haftasonları ders verilerek hazırladıkları belirtildi. Sabah ve öğleden sonra 40'ar kişi ile iki gruba ayrılan öğrencilere matematik, fen bilgisi Türkçe, inkılap tarihi ve İngilizce dersleri veriliyor. Kitap, test ve kırtasiye yardımı yapılıyor.

Siirt Emniyet Müdürü Recep Güven, polisin asayiş olayları ile değil sosyal problemlerle ilgilendiğini ve bölgede yaşayan çocukların sosyal uyum sorunlarının azaltılmasına yönelik eğitimi faaliyetlerini içeren projelerin gerçekleştirildiğini belirtti. Bu projelerle bölgede yaşayan çocukların yasadışı örgüt, çevresel faktör ve aile kaynaklı sorunlarını azaltmayı hedeflediklerini dile getiren Güven, "Vatanına, milletine faydalı olmayı hedefleyen bir anlayışı ortaya koymak ve bu bağlamda çocuklara eğitsel olarak yol göstermeyi hedeflediklerini dile getirdi. Eğitim yanında sosyalleşmelerini sağlamak ve çeşitli aktivitelerle kendilerini ifade etmeleri yönünde çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Güven, bölgedeki çocukların polisin güler yüzünü ve sosyal sorumluluk görevinin de olduğunu ortaya koymaktır." dedi.

Proje sorumlusu Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Yusuf Caner, projeyle 80 öğrenciye Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir işbirliği sonucu seçilerek SBS'ye hazırladıklarını ve her geçen gün başarılarının arttığını söyledi. Hazırlanan sınıflarda kütüphane ve görsel sunumların yapılabilmesi için projeksiyon cihazının bulunduğunu dile getiren Caner, her ayın sonunda değerlendirme sınav denemelerini yaptıklarını söyledi.

250 öğrencinin başvurusu ardından yapılan seçmelerden sonra iki gruba ayırarak SBS'ye hazırladıkları öğrencilerin aileleri ile ilgilendiklerini ifade eden Caner, çevresel faktörlerin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerin ortadan kaldırmak, kanun v eyasalara aykırı faaliyetlerden bulunmalarını engellemek için çok ciddi mesafenin alındığını kaydetti.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görev yapan Ayşe Gül İnce, Erzurum Atatürk Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği mezunu. Matematik derslerini, yine aynı bürodan Bahri Sungu, Konya Selçuk Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunu, fen bilgisi derslerini, Necmeddin Türkmen, Adana Çukurova Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu, Türkçe derslerini ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli Kadir Karaali Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu İngilizce derslerini ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Zülküf Gür ise, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerini veriyor.

Özel Harekat şubesinde görevli Kadir Karaalp, Uluslararası İlişkiler'den mezun olduğunu ve İngilizce derslerine verdiğini söyledi.

Ayşegül İnci ise Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde çalışan polis memuresi, matematik dersini verdiğini ve bundan memnuniyet duyduğunu belirtti. İnci "Öğrencilerin gözlerindeki o ışıltıyı gördükçe onların memnuniyetini gördükçe bizlerdeki aşk ve şevk daha da çok artıyor polislerin ben bunları yaptığını bilmiyordum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber