Emekli binbaşı, Ak Parti'den aday oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Mart 2011 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savunma Ekonomisi Uzmanı emekli Binbaşı Yakup Evirgen, Bolu'dan AK Parti aday adayı oldu. Evirgen, açıklamasında, ?Bolu'dan yetişmiş, Bolu'nun hak ve menfaatlerini kendi görev ve sorumluluk alanında, bugüne dek savunmuş bir kardeşiniz olarak Bolu'dan adayım. İnsanlara kendime hizmet ettirmek için değil, onlara hizmet etmek için adayım? dedi.

?Yaşamın olduğu her yerde sorun da vardır? diyen Evirgen, ?Sorunların çözümü için siyasetçilere ihtiyaç duyulur. Siyasetçiler adaletli ve vicdanlı davranırlarsa sorunun çözümüne giden yolda ilk adım atılmış olur. Siyaset, millete hizmet etmenin en büyük aracıdır. Bu araç amacına uygun kullanılırsa hayırlı neticelere ulaşılır? dedi.

?Siyasilerin en önemli görevi; İnsanların hak ve hürriyetlerini korumak, ekonomik olarak insan onuruna yaraşır bir seviyede gelir sahibi olmalarını sağlamaktır? diyen Evirgen, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ?Siyasilerin görevi;

Herkesin

Düşünce ve hak arama özgürlüğünü, fırsat eşitliğini,

Sağlık, adalet ve eğitim hizmetlerinden yararlanmasını,

Nitelikli barınma, sağlıklı bir çevre, hak, fırsat ve cinsiyet eşitliğini,

Günlük yaşama katılma, saygınlık ve güvenliklerini arttırmaya yönelik projeler ortaya koymaktır.?

?Bilgi, tecrübe, yetenek ve dürüstlük olmadan siyaset yapılamaz?

İnsanlara hizmet etmek için aday adayı olduğunu vurgulayan Evirgen, ?Menfaat üstüne dönen siyaset zulüm getirir. Fazilet, kişisel menfaati terk etmek ve ülke yararına hizmet etmektir. Unutulmaması gerekir ki siyaset artık; bilgi, tecrübe, yetenek ve dürüstlük olmadan yapılamayacak kadar ileri seviyeye gelmiştir. Bolu'dan yetişmiş, Bolu'nun hak ve menfaatlerini kendi görev ve sorumluluk alanında, bugüne dek savunmuş bir kardeşiniz olarak Bolu'dan adayım? diye konuştu.

İşte Evirgen'in aday olma gerekçeleri

Açıklamasında neden aday aday olduğunu ise Evirgen, şu şekilde sıraladı: ? İnsanlara kendime hizmet ettirmek için değil, onlara hizmet etmek için adayım. Siyaset alanının daraltılmasına ve saygınlığının gölgelenmesine dönük tüm teşebbüslere karşı kararlı ve dik bir duruş göstermek için adayım. Şeffaf ve yolsuzluklardan arınmış bir düzenin tesis edilmesine yönelik tüm çalışmalara destek vermek için adayım. Vesayetsiz, egemenliğin sadece millete olduğu Türkiye'nin yaşaması, yaşatılması için adayım. Ekonomik, siyasi, kültürel ve yerel alanda ortaya koyacağım projelerle Türkiye'yi her alanda daha da ilerilere taşıyabilmek için adayım. Ülkemizin aydınlık geleceği için sağlık, adalet, eğitim, güvenlik konularında yapılmakta olan mükemmel çalışmalara daha fazla pay ayrılabilmesi için savunma ekonomisi uzamlığımı ülkemin hizmetine sunmak için adayım. Ülke genelinde ve Bolu'da insanlarımızın daha fazla şükredeceği Çağdaş Türkiye şartlarına katkıda bulunabilmek amacıyla adayım. Bolu halkının yönetimi, yaşamı ve il düzeyindeki sorunlarına çare üretmek için adayım. Hangi siyasi düşüncede olursa olsun Boluluların her zaman hayırla yad edeceği hizmetler ve Bolulunun hizmetkarı olmak için adayım.?

Hizmet üretmek için adayım

?Yaşamımı şahsiyetimi ön plana taşımak, meşhur olmak için değil, üstlendiğim tüm görev ve sorumlulukları hakkıyla yerine getirmeye adadım? diyen Evirgen, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ?Bu nedenle sizler tarafından çok fazla tanınmıyor olabilirim. Allah'ın izni ve sizlerin desteği ile seçilirsem beni yine ismini ön plana çıkarmadan hizmet üreten bir hemşeriniz olarak tanıyacak ve anacaksınız. Hizmetlerimin hayırla ve her zaman ismimden önce anılması için adayım. Desteklerinizi bekliyorum. Allah beni kem kendine hem de sizlere karşı utandırmasın??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber