Yürürlüğün ertelenmesi hakim ve savcıların iş yükünü artırdı

Haber Giriş : 04 Nisan 2005 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Türk Ceza Yasası'nın yürürlük tarihinin ertelenmesi hakim ve savcılara fazla mesai yaptıracak. İş yükündeki artışın olumsuz etkilerini azaltmak için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu harekete geçti.

Yeni Türk Ceza Yasası'nın yürürlük tarihinin iki ay ertelenmesi, yargının iş yükünü daha da artıracak. Yargıtay'daki dosyaların yeniden değerlendirilmek üzere yerel mahkemelere gönderilmesi hakim ve savcılar için fazla mesai anlamına geliyor.

Ayrıca DGM'lerin kapatılmasıyla ağır ceza mahkemelerine gönderilen dosyalar ve ceza indiriminden kaynaklanan infaz durdurma kararları da yürürlük tarihi beklendiği için, sıkıntı yaratacak başlıklar arasında.

Bu iş yükünün altından kalkmak için toplanan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, çareyi hakim ve savcılara fazla mesai yaptırmakta buldu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun kararını Adalet Bakanlığı bir genelgeyle duyurdu.

Genelgenin içeriği

Genelgede, "yeni kanunların hayata geçirilmesinde tereddütleri giderebilmek için hizmetin aksatılmadan yürütülmesini sağlamak ve özellikle mesai sonrası yapılacak işlerin nasıl yürütüleceğini belirlemek amacıyla Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca bir karar alınmıştır" denildi.

Hakim ve savcılardan, kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan yeni kanunların yürürlüğe girmesini takiben yaşanması muhtemel olumsuzları boşa çıkarmaları istendi. Adalet hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirmek için fazla mesai yapılması gerektiği belirtilen genelgede, fazla mesai için nöbetlerin nasıl ayarlanacağı anlatıldı.

Cumhuriyet savcıları için Cumhuriyet başsavcılarının, hakimler için de Adli Yargı Adalet Komisyon başkanlarının nöbetleri ayarlayacağı belirtildi.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber