81 üniversite rektörü, MKÜ'de buluşuyor

Haber Giriş : 04 Nisan 2005 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde (MKÜ), 11 Nisan Pazartesi günü 81 rektörün katılımıyla gerçekleştirilecek Rektörler Komitesi ve Üniversiteler Arası Kurul Toplantısı'nda, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a fahri doktora ünvanı verileceği bildirildi.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Gürkanlar, rektörler ve üniversiteler arası kurul üyelerinin 9 Nisan Cumartesi gününden itibaren Antakya'ya gelmeye başlayacağını belirterek, "Üniversitemizin ev sahipliğinde Rektörler Komitesi Toplantısı 11 Nisan Pazartesi günü saat 11.00'da, Üniversiteler Arası Kurul Toplantısı aynı gün saat 14.00'da yapılacak. Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı, Üniversiteler Arası Kurul Başkanı, üyeleri ve rektörlerin katılacağı törenle üniversitemiz senatosunun 7 Şubat 2005 tarih 1 sayılı kararı uyarınca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş'a 12 Nisan Salı günü saat 13.30'da siyaset ve sosyal bilimler alanında onursal doktora belgesini sunacağız" diye konuştu.

Gürkanlar, Denktaş'ın daha sonra "Avrupa Birliği Sürecinde Türkiye ve Kıbrıs" konulu bir de konferans vereceğini kaydetti.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber