Kılıçdaroğlu: Başbakanı Yüce Divan'a göndereceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2011 07:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

''YÜCE DİVAN'A GİDECEK İLK DOSYA, DUBAİ'DE İMZALANAN ANLAŞMADIR''-

Kemal Kılıçdaroğlu, KOBİ'lerle ilgili olarak 15 gün içerisinde Hükümet'in ezberini bozacak bir raporu Ankara OSB'de açıklayacaklarını söyledi.

''Sabah'ın satışı dolayısıyla Başbakan Erdoğan'ı Yüce Divan'a götürecek misiniz?'' sorusu üzerine CHP lideri, şöyle dedi:

''Tabii. Sadece o değil. Yüce Divan'a gidecek olan ilk dosya, Dubai'de imzalanan 1 milyar dolarlık anlaşmadır. Bir ülkenin dış politikasını 1 milyar dolara pazarlıyorsunuz. Ben bunu daha önce 'vatana ihanet' olarak dillendirmiştim. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez Dubai'de bir siyasal anlaşmanın içine ekonomik koşul konmuştur. CHP'nin itirazı üzerine bu anlaşma uygulanmamıştır ama Dışişleri Bakanlığında duruyor.''

Kılıçdaroğlu, yalnızca tarımda, çiftçinin kullanacağı mazotta ÖTV'yi kaldıracaklarını kaydederek, sektör ve firma bazında istihdam ve teknolojiye yönelik teşvikler uygulamayı planladıklarını dile getirdi.

''Özgür medya, güçlü muhalefet çok önemli, siz görevinizi yaptınız mı?'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, kendisinin elinden geleni yaptığını belirterek, ''Bütün il başkanlarına, ilçe başkanlarına şunu söyledim; ''Ben günde en az 16 saat çalışıyorum. Bütün il-ilçe başkanlarım, 'genel başkanım benden daha az çalışıyor' demeli'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, her kurumun yaşamında eksiklikler olabileceğini, kendisinin de geçmişte CHP'yi eleştirdiğini, eleştiriye her zaman ihtiyaç duyduklarını, bu şekilde eksiklerini gidereceklerini ifade etti.

Yargının görevini yapmamasının temel nedeninin siyaset kurumu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Siyaset kurumunu sorun değil proje üreten bir kurum haline getirmemiz lazım. Hep eleştirmek ama proje üretmemek gibi bir tabloyu kapatmak istiyoruz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber