İstanbul'a özel yetkili 5 savcı daha atandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Mart 2011 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oya ARMUTÇU

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), İstanbul'a 5 yeni özel yetkili savcı atadı. HSYK Ankara özel yetkili Başsavcıvekili Hamza Keleş'i de, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne getirdi.

HSYK, CMK 250 kapsamındaki suçlara bakmakla yetkili İstanbul, Ankara, Adana, Van, Erzurum başta olmak üzere 8 özel yetkili başsavcılıktaki boşalan ve ihtiyaç duyulan yerlere takviye atama yaptı. Ergenekon savcıları başta olmak üzere İstanbul'daki özel yetkili savcılar yerlerinde kalırken, 5 ilave özel yetkili savcı ataması daha yapıldı. İki özel yetkili savcısı bulunan Erzurum'a da 1 özel yetkili savcı daha atandı.

Darbe iddialarıyla, organize suç örgütleriyle mücadele suçlarını soruşturmakla görevli Ankara özel yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekili Hamza Keleş'in yerine bir süre önce Başsavcıvekili olan ve eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis ile 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın suikast sonucu öldürüldükleri iddialı soruşturmaları yürüten Hüseyin Görüşen atandı. Keleş, Uğur Mumcu, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı cinayetlerinin de bulunduğu 17 olayın faillerinin belirlendiği Umut Operasyonu'nu da gerçekleştirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber