Havalar nasıl olacak? - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Mart 2011 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Balıkesir, Yalova, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya), Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat), Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Elazığ çevreleri yağışlı geçecek. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Marmara ve Batı Karadeniz'de güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Balıkesir, Yalova, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya) yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu, kuzeyi parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar Güney Ege kıyılarından kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, ve Yozgat çevreleri yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde hafif olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, bölgenin iç kesimlerinde yükseklerde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak) ile Elazığ çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber