MEB, Türkiye genelinde Halk Eğitim Merkezleri ile okullarda beklemekte olan ''depo öğretmenleri'' okullara dağıtmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş : 04 Ağustos 2003 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB, Türkiye genelinde Halk Eğitim Merkezleri ile okullarda beklemekte olan ''depo öğretmenleri'' okullara dağıtmaya hazırlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde Halk Eğitim Merkezleri ile okullarda beklemekte olan ''depo öğretmenleri'' okullara dağıtmaya hazırlanıyor.

Türkiye genelinde çoğunluğu hiçbir derse girmeyerek maaş alan 23 bin 133 depo öğretmeni, kadro yönetmeliğinde yapılacak olan bir değişiklikle bulundukları illerdeki okullara kadrolu olarak dağıtılacaklar. Yığılmalar nedeniyle iller arasında özür grubunda bulunan öğretmenlerin nakillerini dahi gerçekleştiremez hale gelen Milli Eğitim Bakanlığı, uygulamaya koyacağı bu proje ile yaklaşık 1.5 yıldan beri gerçekleştiremediği özür grubundaki öğretmen tayinlerini yapmaya başlayacak.

Bakanlık hem derse girmeden maaş alan depo durumundaki bu öğretmenleri bankamatik memurluğundan kurtaracak, aynı zamanda tasarruf sağlanmış olunacak. Ek ders ücreti karşılığı girilen, ancak uygulama ile bu derslere depo öğretmenlerin aylık maaş karşılığı girecek olmasından dolayı bakanlık yıllık 42 trilyon bir kazanç elde etmeyi planlıyor.

Öte yandan okullardaki müdür yardımcısı sayısının da artırılması planlanıyor. Bakanlık daha önceden öğrenci sayısına göre okul müdür yardımcı sayısının belirlendiği yönetmelikte değişikliğe giderek, her okulda ''rehberlik'' alanıyla ilgili bir müdür muavinliği oluşturmayı amaçlıyor. Örneğin daha önce 801 öğrencisi bulunan bir okula yönetmelik gereği 4 okul müdür yardımcısı bulundurmak zorunda idi. Artırılacak olan okul müdür yardımcısı o okuldaki rehberlik çalışmalarının koordinasyonunu sağlayacak.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber