24 saat geçmeden 'türbanlı vekil' çarkı/ Video

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Mart 2011 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Televizyonda, ?Başörtülü aday olabilir. Merve Kavakçı'ya yapılan muameleyi yapmayız? diyen Gürsel Tekin, açıklaması gazetelere manşet olunca çark etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, basında yer alan başörtülü milletvekili adaylarına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, kendisine yöneltilen ?CHP'nin türbanlı milletvekili adayı olacak mı?? sorusuna ?'Kesinlikle hayır, türbanlı milletvekili adayı olmayacak ve gündemde de böyle bir şey yok? diye karşılık verdiğini söyledi.

Biz sözümüzün arkasındayız ancak...

Tekin, gündemdeki konulara ilişkin partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, ?Manşetlerde, ?AK Parti aday gösterirse ikinci bir Merve Kavakçı olayının yaşanmasına müsaade etmeyiz' dediğiniz belirtiliyor. Bunu sizin ağzınızdan duymak isteriz. Neden ?İkinci bir Kavakçı olayı yaşanmaz' diyorsunuz?? sorusuna, ?Haberin doğruluğu yok. Biz, her söylediğimiz sözün arkasındayız. Bana sorulan soru şu; ?CHP'nin türbanlı milletvekili adayı olacak mı? Ben de ?Kesinlikle hayır, türbanlı milletvekili adayı olmayacak ve gündemde de böyle bir şey yok', ?AK Parti'de olabilir mi?', ?vallahi AK Parti'nin kendi işidir, AK Parti'ye hayırlı olsun. Biz, başka siyasi partide kimin milletvekili olacağını tespit edecek değiliz. O da onların sorunudur' dedim. Haberin tamamı bu kadardır? cevabını verdi.

Sanki Türkiye'nin temel sorunu gibi

Bir gazetecinin, ?İstanbul İl Başkanlığı döneminizde muhafazakar kesimle büyük bir yakınlık kurdu parti. Çarşaflı üyeler partiye katıldı. CHP'nin bu sorunu çözebileceğine yönelik kamuoyunda bir yargı var. Başörtülü aday gösterilse çözüm noktasında önemli bir adım atılmış olabilir mi?? sorusu hakkında da Tekin, ?Burada zikredilen sorun sanki Türkiye'nin temel sorunuymuş gibi... Eğer bugün Türkiye'de üniversitede başörtüsü sorunu tartışılmaz bir sorun haline gelmişse, bunun tek mimarı da Sayın Kılıçdaroğlu'dur ve CHP'dir? diye konuştu.

Başkalarının adaylarına karışmayız

?Merve Kavakçı olayı çok eski değil. Mecliste tekrar bir türbanlı milletvekili görmek, CHP'nin daha önceki politikalarıyla çelişmeyecek mi? Az önce Cemil Çiçek'ten bir açıklama gelmiş, ?Kimi aday göndereceğimize Gürsel Tekin karışmasın, herkes kendi işine baksın' şeklinde'' sorusu üzerine de Tekin, ?Efendim, karışmıyorum, zaten haddimiz de değildir. Siz bir soru soruyorsunuz, ?Başka partiler gösterebilir mi?' diye, ?Hayırlı olsun, onların kendi sorunları' diyorum. Ne haddime, AK Parti ya da bir başka siyasi partinin kimleri aday göstereceği... Sayın Cemil Çiçek de anlaşılan yanlış okumuştur ya da yanlış algılamıştır? dedi. ANKARA STAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber