YGS adayları didik didik arandı/ Video

Haber Giriş : 27 Mart 2011 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretime Geçiş Sınavı nedeniyle Kayseri'de Behice Yazgan Kız Lisesi'nde adaylar, iuçeri alınmalarını aileleriyle birlikte heyecan içinde bekledi.

Sınava girecekler ,güvenlik önlemleri altında sıkı bir aramadan geçirildi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından öğrencilere kalem ve silgi sınav salonlarında dağıtılırken, adayların yanlarında getirdiği kalem ve silgiler salonlara alınmadı. Başörtü ve tesettürlü adayların saçlarının araları aranırken, üzerlerindeki küpe, yüzük, saat, kalemtraş, silgi, kalem, kolye, banka kartı, araba anahtarı, büyük tokalı kemerlerini polise emanet ederek, salona girebildi. Adayların aileleri, sınav boyunca öğrenciler için Kuran okuyup dua etti.

YGS'ye girişte kızlar saç tokalarını, erkekler kemerlerini dışarıda bıraktı

Yükseköğrenime Giriş Sınavı(YGS)'ye girişte kız öğrencilerin en fazla saç tokası, erkeklerin ise kemerlerini bırakmak zorunda kaldığı dikkat çekti.En fazla öğrencinin sınava girdiği merkezlerinden birisi de Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi oldu.

Yüzlerce öğrenci anne ve babaları ile birlikte sabah saatlerinden itibaren kampüs önünde toplandı.

Sınav salonlarına alınma saati geldiğinde anne ve babaları ile kucaklaşan polis tarafından oluşturulan güvenlik noktasında tepeden tırnağa güvenlik taramasından geçirildi.

Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu önünü konulan masada öğrenciler sınavda olması yasak olan eşyalarını bıraktı. Kız öğrenciler en fazla toka, erkekler ise kemerlerini bırakmak zorunda kaldı. Toka ve kemerle birlikte bozuk paralar, şekerler, pasolar gibi çok sayıda eşya dışarıda ilginç bir görüntü oluşturdu.

DHA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber