Üzerine reklam paneli düştü, YGS'ye giremedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2011 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'da önceki gün üzerine reklam paneli düşen Tuğba Bağcı'nın (18) tedavi gördüğü Manisa Devlet Hastanesinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girmesi için yapılan müracaata Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) olumsuz yanıt verdi. Tuğba Bağcı, YGS'ye katılamadı.

Manisa Merkez Sınav Merkezi Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet Ali Yurdusev, gazetecilere yaptığı açıklamada, YGS'ye Manisa merkez ilçede 14 bin 224, Akhisar'da 2 bin 925, Soma'da 2 bin 187, Turgutlu'da 2 bin 871 ve Salihli ilçesinde 3 bin 151 adayın sınava katıldığını, 5 ilçede toplam 3 bin 370 sınav görevlisi olduğunu söyledi.

Sınavda yeni uygulamaların devreye girdiğini anlatan Yurdusev, ?Her adaya 4 soru kitapçığı ile 4 cevap kağıdı verildi. Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) binasında sınava tek başına giremeyecek olan engelli adaylar için oluşturduğumuz sınıflarda yaklaşık 20 kişi bulunuyor. Başkasının yardımına ihtiyacı olan 5 engellimiz için her odada 2 görevli, soruyu okuma ve soruyu işaretlemede yardımcı oluyor? dedi.

KAZA GEÇİREN ÖĞRENCİ SINAVA GİREMEDİ

Önceki gün üzerine reklam paneli düşen öğrenci Tuğba Bağcı'nın (18) tedavi gördüğü Manisa Devlet Hastanesinde sınava girmesi için yapılan müracaata ÖSYM tarafından olumsuz yanıt verildiğini söyleyen Yurdusev, ?Öğrenci Tuğba Bağcı, kaza geçirdi, onunla ilgili girişimlerde bulunuldu. CBÜ, BESYO'da oluşturulan sınav salonuna getirilmesi yönünde görüş bildirdi, ancak hastanın doktoru da sağlık sebeplerinden dolayı taşınmasına izin vermediği için öğrencimiz bu yıl sınava katılamadı? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber