YPK kararı geciktiği için, KİT personelinin ek ödemesinde sorun var

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mart 2011 00:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararının gecikmesine tepki gösterdi.

Tonbul yaptığı açıklamada ?2009 yılı toplu görüşmelerinde varılan mutabakat gereği YPK kararı Bakanlar Kurulu kararı ile eş zamanlı çıkarılacağı kararına rağmen, 2011 yılı YPK kararı bugüne kadar maalesef yayımlanmaması kamu çalışanları arasında huzursuzluğa sebep olmaktadır? diyerek YPK kararının bir an önce çıkması için yetkilileri göreve çağırdı.

Tonbul şöyle devam etti ?II Sayılı Cetvele Tabi Kit Personelinin maaş ve ek ödemelerinin ödenmesine ilişkin YPK kararı henüz çıkmamış ve geciktirilmiştir. Memurların geciktirilen 80TL ek ödemesi özellikle Konfederasyonumuz Memur-Sen ve sendikamız Enerji Bir-Sen'in girişimleri neticesinde bazı kurumlarda avans olarak verilirken bazılarında ise henüz verilmemiştir. Dolayısı ile çalışanlar arası huzursuzluk giderek artmaktadır.

17.02.2011 tarihinde Devlet Planlama Teşkilatı, Hazine Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı ve Kamu Personeli görevlileri konfederasyonlarının katılımları ile yapılan toplantıda alınan kararların hayata geçmesi büyüyen adaletsizliğin önüne geçecektir? dedi

Toplantıda alınan bazı kararlar şunlar;

1- Kurumlar arası temel ücret farklılığının giderilmesi için skala ayarlaması yapılması

2- Teknik ve İdari Şef ayrımının kaldırılması

3- İdari memurların ek ödemelerinin düzeltilmesi.

4- II Sayılı Cetveldeki Temel ücret gruplarının 5' ten 3'e düşürülmesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber