BDP'den bu kez de 'Andımız' boykotu/ Video

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Nisan 2011 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BDP, günlerdir sürdürdüğü 'sivil itaatsizlik' eylemlerinin ardından şimdi de 'Andımız' boykotu başlattı. İlköğretim okullarında okutulan ve 'Türk'üm, doğruyum' diye başlayan 'Andımız'ı boykot kararı alan BDP'de ilk eylem Genel Başkan Selahattin Demirtaş'tan geldi. Demirtaş, 1. sınıf öğrencisi kızı Delal Demirtaş'ın resmi uygulamadan muaf tutulması için dilekçe verdi.

Dilek GEDİK / ANKARA

BDP sözcülerinin uzun süredir dile getirdiği 'Andımız' rahatsızlığı, eyleme dönüştü. Selahattin Demirtaş'ın kızı Delal Demirtaş'ın dün itibarıyla 'Andımız' faaliyetine katılmayacağını belirten bir dilekçeyi Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdi.

BDP, boykot kampanyasının bütün illerde yaygınlaştırılması kararı alırken Demirtaş'ın verdiği dilekçede şu ifadeler yer aldı: 'Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Hattat Hamit Aytaç İlk Öğretim Okulu 1/F sınıfında kayıtlı kızım Delal Demirtaş'a anadilde eğitim hakkı tanınmazken, her gün andımız adı altında ırkçı söylemler içeren bir metnin okutulmasını kabul etmiyor, çocuklara yönelik bu şekilde bir uygulamayı insan hakkı ihlali olarak görüyorum. Bugünden itibaren kızım Delal Demirtaş'ı bu etkinlikten fiili olarak uzak tutacağımı belirtiyor, andımız faaliyetinin resmi olarak da kaldırılmasını ve kızımın resmi olarak bu uygulamadan muaf tutulmasını talep ediyorum. Velisi Selahattin Demirtaş.'

Sivil itaatsizliğe polis müdahalesi

MERSİN'de BDP'nin ''Sivil itaatsizlik'' eylemine polis müdahale etti, 84 kişi gözaltına alındı. Gözaltıların ardından Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile BDP İl Başkanı Cihan Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu bir grup oturma eylemi başlattı.

Vakkas ARSLAN / MERSİN

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber