MEB, liselere temizlik için personel alacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Nisan 2011 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 15/02/2011 tarihli, 1074 sayılı ve ?Hizmet Alımı? konulu yazıları ile liselerde şimdilik sadece bir personel olmak üzere hizmet satın alınmak yoluyla kısmi zamanlı personel çalıştırılması için 03.5 Temizlik alımı ekonomik kodundan ödenek gönderildiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 15/02/2011 tarihli, 1074 sayılı ve ?Hizmet Alımı? konulu yazılarında; ?Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda eğitim-öğretim hizmetlerinin etkin, verimli, sağlıklı ve temiz bir şekilde sürdürülebilmesi için öncelikle fiziki mekânların; temiz, hijyenik ve düzenli olması gerekmektedir.

Temizlik hizmetlerinin istenilen biçimde yapılabilmesi için yeterince temizlik personelinin bulunması önem arz etmektedir. Ancak, Genel Müdürlüğümüze bağlı okulların bazılarında hiç personel bulunmaması veya yetersiz olması sebebiyle temizlik hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilemediği gözlenmektedir.

Pansiyonlu liselerde olduğu gibi ilk defa 2011 Mali yılında Merkezi Yönetim Bütçesinin 13.01.32.62-09.2.1.00-1-03.05.1.08 ekonomik kodundan temizlik hizmet alımı için ödenek tahsisi cihetine gidilmiştir.

2011 Mali yılında 8 ay olarak planlanan (Mart, Nisan, Mayıs, Haziran - Eylül, Ekim, Kasım, Aralık) ve pansiyonlu okullar dışındaki liselerde kullanılması öngörülen hizmet alımı ödenekleri Maliye Bakanlığınca serbest bırakıldıkça gönderilecektir.

İlinizdeki ekli listede bulunan liselerde şimdilik sadece bir personel olmak üzere hizmet satın alınmak yoluyla kısmi zamanlı personel çalıştırılması için 03.5 Temizlik alımı ekonomik kodundan ödenek gönderilmektedir.

Pansiyonlu okullarımızda görev yapan okul müdürlerinin de bu konudaki deneyimlerinden yararlanılarak çalıştırılacak personelin vasıfları ile çalıştırılma şartları belirtilerek hizmet sunucuları tarafından temin edilmesi gerekmektedir.

Hizmet satın alınması işlemleri sonuçlandıktan sonra konu ile ilgili Genel Müdürlüğümüze bilgi verilecektir.? açıklamasında bulundu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber