Akaryakıtlardaki zamlar okulları da etkiledi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Nisan 2011 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 18.03.2011 tarihli, 1925 sayılı ve ?Isı sistemi Dönüşümü? konulu yazıları ile Isıtma sistemlerinin, doğalgaz bulunan illerde doğalgaza, doğalgaz bulunmayan illerde de kömüre çevrilmesini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 18.03.2011 tarihli, 1925 sayılı ve ?Isı sistemi Dönüşümü? konulu yazılarında; ?Küresel ısınma, kuraklık ile fiyat artışları, kaynakların verimli, etkili ve ekonomik kullanılmaması, arz ve talep dengesinin tam olarak sağlanamaması en önemli enerji sorunu olarak değerlendirilmekte, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de enerjinin daha etkin, verimli ve ekonomik kullanılmasına yönelik bazı önlemlerin alınmasını zorunlu kılmaktadır.

Genel Müdürlüğümüze bağlı okulların 2010 yılı bütçe talep formları değerlendirildiğinde bazı okulların hala en pahalı yakıt türü olan fuel-oil/mazot kullandıkları tespit edilmiştir. Bu durum; doğalgaz ve kömüre oranla % 200'lere varan fiyat artışlarıyla harcama yapılmasına sebep olmakta ve tasarrufa azami ölçüde özen gösterdiğimiz halde bütçeye önemli ölçüde ek yük getirmektedir.

Isıtma sistemlerinin, doğalgaz bulunan illerde doğalgaza, doğalgaz bulunmayan illerde de kömüre çevrilmesi, tahsis edilen ödeneklerin, etkili, ekonomik ve verimli şekilde kullanılmasını temin edeceği açıktır.

Genel Müdürlüğümüzce illere gönderilen 2010 yılı onarım ödeneklerinden de yararlanılarak ısı sistemlerinin en kısa sürede dönüşümünün yapılması 6/03/2010 tarihli ve 842(Müş)2483 sayılı yazı yazımız ile istenmiş, şartları uygun olan, fuel-oil ve mazot gibi pahalı yakıt kullanan 153 okulun dönüşümü sağlanmıştır.

Eğitim kurumlarının tatil süresinde onarılması hakkında 10/03/2011 tarihli ve 1311 sayılı yazı eki Makam Onayı ile 2011 yılı onarım ödenekleri detay dağılımı yapılmış ve illerin payına düşen ödenek miktarı duyurulmuştur.

Bakanlığımız Yatırımlar ve Tesisler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanacak 2011 yılı onarımları hakkındaki genelgeye göre onarım programları Bakanlığımızın görüşüne ve onayına sunulacaktır.

Onarım programların hazırlanmasında, pahalı ve çevreye olumsuz etkileri bulunan yakıt türünden vazgeçilmesi, fuel-oil/mazot ile ısınan okulların doğalgaza veya katı yakıta dönümlerinin sağlanması, yıpranmış ve verimliliğini kaybetmiş kalorifer tesisatının yenilenmesine öncelik verilmesi hususunda,? açıklamasında bulundu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber