Gökçek'in anketine göre Ankara'da seçim sonuçları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2011 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi son yaptırdığı anketi Twitter hesabındaki takipçileriyle paylaştı.Anketten önce CHP'nin birinci parti çıktığı, '1 Nisan Şakası'yla takipçilerinin esprili yorumlarının ardından Başkan Gökçek, gerçek anket sonuçları hakkında, "Ankete 3 bin 11 kişi, 25 ayrı ilçede katıldı. Ankara ortalaması, AK Parti 56.21, CHP 24.59, MHP 12.94" olarak bildirdi.

Bu oranlarla da Başkent Ankara'da AK Parti'nin 19, CHP'nin 9 ve MHP'nin de 3 milletvekili çıkaracağını kaydeden Başkan Gökçek, "Benim tahminlerim genelde çok isabetlidir. Son referandumda hatırlarsanız Adil Gür'den 'Etro gömlek' kazandım" yorumunda bulundu.

Başkent Ankara'da gönüllülerce yapılan anket sonuçlarını twitter hesabındaki takipçilerine aktaran Başkan Gökçek, anketin Başkent'teki 25 ayrı ilçede 3 bin 11 kişinin katılımıyla gerçekleştirildiğini belirterek, Ankara 1 ve Ankara 2. bölge sonuçlarını da ayrı ayrı paylaştı. "Hiçbir ilave veya çıkarma yok" diyerek hesabından seslenen Başkan Melih Gökçek, "Vereceğim rakamlar kararsızlar ve cevap vermeyenler dağıtıldıktan sonraki neticedir." dedi.

Anket sonuçlarına göre, Başkent Ankara'da oyların partilere göre dağılımını; "AK Parti: 56.21, CHP: 25.59, MHP: 12.94, DYP: 0.79, HASP: 0.43, SP: 0.62, BBP: 0,98, BDP: 0.26" olarak ifade eden Başkan Gökçek, 1. ve 2. bölgelere göre oranları da şöyle açıkladı: "Ankara 1. Bölge AK Parti: 52.51, CHP: 28.24, MHP: 14.09. Bu durumda AK Parti 9, CHP 5, MHP 2 milletvekili çıkarıyor. Ankara 2. Bölge ise AK Parti: 60.26, CHP: 22.68, MHP: 11.68. Bu durumda AK Parti 10, CHP 4, MHP 1 milletvekili çıkartıyor." 12 Haziran'da gerçekleştirilecek olan Genel Seçimlere ilişkin yapılan anketteki oy oranlarına göre Ankara genelinde AK Parti'nin 19, CHP'nin 9, MHP'nin ise 3 milletvekili sandalyesine sahip olacağının altını çizen Başkan Melih Gökçek, "Tabi bu tahminler MHP'nin barajı geçtiği var sayımı ile yapılıyor. Ancak MHP Ankara'da yüzde 17'nin altında oy alırsa Türkiye genelinde barajı geçmesi çok zor. İşte sonuçlar bu" sözlerine yer verdi. Takipçilerinin sorularını cevaplandırmadan önce anket sonuçlarına ilişkin değerlendirmelere devam eden Başkan Gökçek, "Benim tahminlerim genelde çok isabetlidir. Son referandumda hatırlarsanız Adil Gür'den 'Etro gömlek' kazandım. Yalnız Adil Gür Etro gömleği getirip hala teslim etmedi. 'Götürür verirsem Gökçek beni duman eder' diyormuş" sözleri de twittercılar tarafından uzun yorumlar aldı.

BAŞKAN GÖKÇEK'TEN, 1 NİSAN'DA "CHP BİRİNCİ" ŞAKASI

Oy oranlarını açıklamadan önce "1 Nisan şakası" yapan ve takipçilerinden 1000'e yakın twit alarak bir rekora daha imza atan Başkan Gökçek, sözlerine, "Değerli arkadaşlar. Hepinize iyi geceler. Ankara'da yeni bir anket yaptırdım. Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz? Anket tam 25 ilçede yapıldı. Ankette kullanılan katılımcı sayısı 3 bin 11. Sonuçta maalesef CHP birinci çıktı" diyerek başladı. "Çok üzüntülüyüm. İsterseniz 1. ve 2. bölge sonuçlarını ayrı ayrı açıklayayım. Bakın CHP'lilerin sevineceği haberi bile veriyorum" diyerek sözlerini sürdüren Başkan Gökçek, daha sonra takipçilerinin yorumlarını istedi. Bine yakın yorumla bir rekor kıran Başkan Gökçek'in takipçilerinin attıkları twitlerin hemen hemen hepsinin "Bunun 1 Nisan şakası" olduğunu anladığı ve esprili cevaplar verdiği twitlerden bazılar şöyle:

"Başkanım 1 nisan bile onları 1. yapamaz", "Başkanım KK (Kemal Kılıçdaroğlu), bu şakayı Anayasa Mahkemesi'ne götürmesin", "CHP'de bile buna sadece bir kişi inanır o da malum KK", "Şaka olduğu o kadar belli ki! Siz varken Ankara'da CHP'nin kazanacağına kim inanır ?? Kadir İnanırJ), "Mersin'de kutlamalara başladılar. Ama Fenerin kutlaması gibi 2 dakika sürdü J herkes sağa sola kaçıştı."

Yorumların ardından takipçilerine teşekkür eden Başkan Gökçek, bunun 1 Nisan şakası olduğunu belirterek, "Hepiniz anladınız ki bu bir 1 Nisan şakası. CHP'nin birinci olacağına CHP'liler bile inanmadı ve '1 Nisan şakası yapmanız ayıp' dedi. Bu müthiş bir gelişme. Çünkü Türkiye'de CHP'nin başarılı olacağına CHP'liler bile inanmıyor" yorumunda bulundu.

CHP'li takipçilerinin hoşgörüsünü isteyen Başkan Melih Gökçek, şakasının sonunda, "Bence siyaset böyle hoşgörü ile birbirimize tatlı tatlı takılarak yapılmalı" sözleriyle de takipçilerinden bol bol tebrik aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber