Milli Eğitim Bakanlığı, il içi öğretmen atamalarında ?torpil yapmadıkları' gerekçesiyle bazı il milli eğitim müdürlüklerine teşekkür belgesi gönderiyor.

Haber Giriş : 05 Ağustos 2003 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, il içi öğretmen atamalarında ?torpil yapmadıkları' gerekçesiyle bazı il milli eğitim müdürlüklerine teşekkür belgesi gönderiyor.

Bakanlığın teşekkür belgesiyle diğer il müdürlüklerini torpil yapmamaları yönünde teşvik etmeyi hedeflediği öğrenildi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in il müdürlüklerini torpil ve haksız atamalar konusunda geçen ay uyardığına dikkat çeken bakanlık yetkilileri, atamaların yapıldığı bugünlerde teşekkür belgesi düzenlenerek önceki ikazın pekiştirildiğini ifade etti.

MEB'den teşekkür belgesi alan Erzurum Milli Eğitim Müdürü Ahmet Er, ?Bundan sonra atamalarımızı İLSİS programına göre yapacağız. Artık hatır gönül ilişkilerine göre hiçbir öğretmenin ataması yapılmayacak. Kim ne kadar puan almışsa atama önceliği onun olacak. Yani hak eden istediği yere gelecek.? diye konuştu. Ahmet Er, bu uygulamadan dolayı bakanlığın kendilerine destek vermesinden onur duyduklarını söyledi.

Bakanlığın teşekkür belgesinde, ?Adil ve hakkaniyet ölçülerine uyduğunuzdan dolayı teşekkür eder, başarılarınızın devamını dileriz.? deniliyor. Taşra teşkilatları da atamaları bilgisayar ortamında yapmaya başladı. Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü bu atama döneminde eğitimcilerin atamalarını, çalıştıkları yıl sayısı, topladıkları puan ve eş durumları göz önünde bulundurularak bilgisayarda gerçekleştirdi. Torpil olayını sonlandıran sistem ile ilk etapta 279 öğretmenin yeri değiştirildi.
Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber