400 engelli milletvekili aday adayının 356'sı AK Parti'den aday oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2011 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, Türkiye genelinde 400 engelli milletvekili aday adayının 356'sının AK Parti'ye müracaat ettiğini söyledi.AK Parti Denizli İl Başkanlığı'nda Denizli İşitme Engelliler Derneği ve Denizli Görme Engelliler Derneği üyesi çok sayıda engelli vatandaşın katılımıyla engellilerle istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Örki, Türkiye nüfusunun yüzde 12'sini oluşturan engellilerin hayatlarını sürdürmek için desteği sağlamanın sosyal devlet olmanın önemli bir gereği olduğunu vurguladı.

Engelli vatandaşların hayat standartlarının yükseltilmesi için parti olarak her türlü çalışmaları yaptıklarını anlatan Örki, "İktidara geldiğimiz günden bu yana hep ötelenmiş, görmezden gelinmiş engellilerimizin hayat standartlarını yükselterek bugünkü şartlara getirmiştir. Türkiye genelinde 400 engelli vatandaşın değişik siyasi partilerden milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunmuştur. Bu adaylardan 356'sının partimizden yapılması engellilere verdiğimiz önemi ön plana çıkarmaktadır." dedi.

Milletvekili aday adayı ve eski Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu ise "Engellileri burada görmek çok güzel. Engelli arkadaşlarımızın bizler için dostça çalışmasını istiyoruz. Her birinin bir bölgede bizi temsil ederek çalışmalara katılmasını arzu ediyoruz. Çünkü engellilerin derdinden sadece engelli olanlar anlıyor maalesef." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber